Silvio Proto is klaar voor de strijd in 'de Griekse hel': "Het zal warm worden, maar dat soort matchen hebben we graag"

Silvio Proto is klaar voor de strijd in 'de Griekse hel': "Het zal warm worden, maar dat soort matchen hebben we graag"
Foto: © photonews

Morgen kan Anderlecht zich in Athene plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Silvio Proto en Besnik Hasi weten wat hun te doen staat.

Over de sfeer in het Griekse stadion is al veel geschreven en gezegd. Volgens doelman Silvio Proto hoeft die sfeer niet per sé een hinderpaal te zijn. "Het wordt warm morgen, dat weten we, maar in zulke wedstrijden zijn we juist op ons best," aldus Silvio Proto. "We zijn ook extra geprikkeld door het verlies op de Freethiel. We hebben iets recht te zetten."

Besnik Hasi zit nog met een groot vraagteken in zijn kern. Sporting heeft vandaag middenvelder Steven Defour laten overvliegen naar Athene. "Sinds gisteren evolueerde zijn kuitblessure gunstig," vertelt coach Hasi. "Morgen tijdens de opwarming pas zal ik zeker weten of hij kan spelen.

We moeten vooral de eerste 20 minuten overleven -

Besnik Hasi

De coach van de Brusselse ploeg heeft al een ideaal scenario in zijn hoofd. "Als we de eerste 20 minuten morgen overleven is er veel mogelijk. Het zal zaak zijn om goed te verdedigen en geen domme goal tegen te krijgen. Dan zal er veel mogelijk zijn," zo zegt een optimistische Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties