Interview Milan Jovanovic blikt voor ons vooruit op Anderlecht-Standard: "Bij Anderlecht staat zelfs de kuisvrouw onder druk"

Milan Jovanovic blikt voor ons vooruit op Anderlecht-Standard: "Bij Anderlecht staat zelfs de kuisvrouw onder druk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic gaat er zondag niet bij zijn tijdens Anderlecht-Standard: "Te druk", laat hij ons weten. Maar hij zal wel de match via internet proberen volgen. "Voor beide ploegen is het een cruciale match", geeft hij aan.

Milan Jovanovic vast krijgen is dezer dagen niet zo makkelijk. De voormalige speler van Anderlecht en Standard rent van meeting naar meeting. "Busy my friend", verontschuldigt hij zich als hij eindelijk een sms'je stuurt met groen licht om hem te bellen. "Ik ben aan mijn carrière als manager aan het bouwen, maar het belangrijkste nu is toch mijn familie."

Defour is de belangrijkste speler bij Anderlecht

Milan Jovanovic

Jovanovic zat gisterenavond met belangstelling naar Olympiakos-Anderlecht te kijken. "Het maakte me heel gelukkig dat Anderlecht won. Acheampong was de held van de avond, maar het hele team speelde schitterend. Maar 120 minuten in de benen drie dagen voor zo'n belangrijke match? Pfff, ze gaan vermoeid zijn hoor", weet hij uit ervaring.

"Maar Anderlecht heeft een ruime kern nu, ze kunnen jongens laten rusten. Maar als ik Hasi één raad mag geven: zet er Defour toch maar op. Gisteren kon je nog eens zien hoe belangrijk die is. Hij is de belangrijkste speler van Anderlecht. De leider! Hij kwam fantastisch in", benadrukt de voormalige Servische topspeler. "Hij bracht energie, intelligentie en spirit."

Maar Jovanovic heeft ook een verzoek voor zijn ex-ploegmaat. "Ik verwacht van hem altijd het beste. Hij moet dat elke match brengen. Hij moet het team elke match weer bij de hand nemen. Dat is veel gevraagd ja, maar dat is het lot van een leider. Zo was ik ook."

Zijn maatje Besnik Hasi krijgt ook de nodige steun. "Dat er kritiek was? Bij Anderlecht krijgt iedereen kritiek. Zelfs de kuisvrouw. Maar zeker het bestuur, de spelers en de technische staf. Je moet altijd winnen hé, dat was zo toen ik er speelde en dat zal altijd zo blijven. Nooit eerder kende ik zo'n druk als bij Anderlecht. De fans vragen het beste en ze willen dat wekelijks zien."

Het kan een competitiebepalende match worden

Milan Jovanovic

Met 120 minuten in de benen moet Anderlecht het nu opnemen tegen Standard, dat zijn laatste kansen voor PO1 aan het uitspelen is. "Bij Standard zal het ook wel al 'nijpen'", denkt Jovanovic. "De fans zullen er ook een hete namiddag van maken. Ze moeten beiden winnen hé. Het kan zelfs een competitiebepalende match worden."

"Anderlecht moet winnen om de kloof met Gent en Brugge niet groter te laten worden, Standard moet winnen om PO1 te halen. Ze zitten beiden in een vergelijkbare situatie, vind ik. Zondag zal veel beslissen en beiden hebben kans om te winnen", besluit Jovanovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties