De transformatie van KRC Genk: slechts 3 spelers overleefden operatie #blauwbloed

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
De transformatie van KRC Genk: slechts 3 spelers overleefden operatie #blauwbloed
Foto: © SC

Heel Genk riep maandenlang om Peter Maes. De Limburgse oefenmeester begon zijn werken op de Genkse werf in juni onder de hashtag #blauwbloed. Enkele maanden later heeft het Genkse basiselftal een zeer grondige transformatie ondergaan.

Peter Maes slaagde in zijn opdracht: Genk opnieuw naar play-off 1 loodsen. Het werd een werk van lange adem, met vallen en opstaan. De winst tegen leider Club Brugge en het daarbijhorende play-off 1-ticket zijn een enorme opsteker. Maar laten we eens kijken welke spelers de voorbije maanden op het bord van de coach bleven staan.

25 juli 2015: Genk opende de competitie tegen OH Leuven met een 3-1 overwinning. Deze spelers verschenen toen aan de aftrap.

Genk - OHL

Als we de vergelijking maken met het elftal dat afgelopen weekend tegen Club Brugge begon, zien we amper 3 namen terugkomen: Thomas Buffel, Christian Kabasele en Wilfred Ndidi. In totaal maar liefst 8 wijzigingen dus.

Genk - Club Brugge

Eén ding staat wel vast: Genk maakte progressie. Er werden heel wat (jonge) spelers ingelijfd die barsten van het talent. Denken we maar aan het voetballend vermogen van jongens als Bailey, Karelis, Pozuelo, Malinovskyi en Kebano. De supporters lieten al merken dat ze blij zijn met de transferverrichtingen van hun club. De kwaliteit is aanwezig, de sfeer opperbest. Het wordt uitkijken naar wat Genk kan in play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties