Top&Flop De 'pressure' stijgt overal, Dury en Mazzu en wat was dat toch met die arbitrage?!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
De 'pressure' stijgt overal, Dury en Mazzu en wat was dat toch met die arbitrage?!
Foto: © Photonews

We weten ondertussen al een tijdje dat Laura Tesoro ons land op 12 mei zal vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Zweden. Tesoro zal dat doen met de song 'What's the pressure?'. En van druk... Daar weten clubs en scheidsrechters in België alles van...

TOP

De strijd om plaats 6

De strijd om de zesde plaats in de competitie en het bijhorende laatste ticket voor play-off 1 blijft ongemeen spannend. Charleroi verloor voor de derde opeenvolgende keer, Zulte Waregem ging onderuit en dus profiteerden… Standard én Kortrijk optimaal. Met nog één speeldag voor de boeg beschikt Standard over de beste papieren. Wie had dat gedacht?

De strijd om het behoud

De strijd om het behoud en het bijhorende ticket voor play-off 2 (of het bijhorende ticket voor een snelle vakantie voor de nummer 15, nvdr.) blijft ongemeen spannend. Moeskroen pakte tegen Anderlecht uit met een stunt, Lokeren is zeker van het behoud en OH Leuven sprokkelde een puntje tegen Gent.

Maar dat houdt natuurlijk ook in dat twee ploegen allesbehalve goede zaken wisten te doen. STVV is na een héél erg flauwe 0 op 12 teruggezakt naar plaats 15, terwijl Westerlo nog twee punten minder telt en moederziel alleen laatste is. Wie had dat gedacht?

De strijd om de trofee van topschutter

De strijd om de trofee van topschutter en de mogelijk bijhorende transfer naar een grotere club blijft ongemeen spannend. Gohi Bi Cyriac, Frédéric Gounongbe en Jérémy Perbet tellen allen 13 doelpunten, terwijl de teller van maar liefst zes andere doelpuntenmakers op 12 staat. Na 29 speeldagen is dat niet geweldig veel, maar spannend is het wel. Wie had dat gedacht?

FLOP

Videoref, maak uw intrede. NU!

Standard is virtueel geplaatst voor play-off 1, maar dat heeft het grotendeels te danken aan een vlaggenman die niet zag dat de Rouches bij het doelpunt van Dompé zomaar eventjes met vijf – jawel, vijf! – spelers buitenspel stonden. De videoref zou het gezien hebben, zeker weten.

Gent verdiende minstens 1 penalty

AA Gent kwam vrijdag al niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen OH Leuven. Sven Kums had vandaag alleen topschutter kunnen zijn, ware het niet dat de landskampioen tot twee keer toe geen strafschop kreeg. De eerste fase was discutabel, maar over de tweede fase was geen discussie mogelijk. De videoref zou het gezien hebben, zeker weten.

Coaches, rustig

Francky Dury en Felice Mazzu hebben heel wat gemeen. Beiden beschikken over een ontzettend hoog gentleman-gehalte, maar dit weekend waren beiden héél kwaad. Dat Standard – een concurrent voor de zesde plaats – scoorde na een overduidelijke buitenspelsituatie zat hen hoog. Héél hoog.

Hun hevige uithaal richting de arbitrage was ergens gegrond en kwam er in the heat of the moment, maar een professionele voetbaltrainer moet die emoties nu en dan beter onder controle kunnen houden. Dat verwacht diezelfde coach ook van zijn spelers. Of niet soms?

Wanneer de videoref er moet zijn? Gisteren.

Maar ook hier zeggen wij: de videoref zou het gezien hebben, zeker weten. Dus aan de mensen die verantwoordelijk zijn om te beslissen over de intrede van die videoref. Trek de portefeuille open en zorg ervoor dat die videoref er komt. Tegen wanneer? Gisteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties