Nieuwe stadions: deze kleine clubs zijn al aan hun tempel bezig
Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 24 reacties

Wij zochten op welke ploegen concrete plannen hebben voor een nieuw stadion en waar ze al bezig zijn

Nieuwe stadions: deze kleine clubs zijn al aan hun tempel bezig

De Vlaming heeft een baksteen in de maag, dat is een bekend cliché. Tot enkele jaren geleden waren er echter nog niet veel plannen voor nieuwe voetbaltempels, tot AA Gent er mee begon. Nu gaan verschillende clubs bouwen. Om door het bos de bomen nog te kunnen zien, geven wij een overzicht. Vandaag: 'kleine' clubs.

De Ghelamco Arena is duidelijk een voorbeeld geworden voor de Belgische clubs. Bij verschillende eerste- en tweedeklassers zijn er plannen om te (ver)bouwen. Wij maken voor u een lijstje met de belangrijkste kandidaten.

Een van de opties die te overwegen valt, is een verbouwing van het huidige stadion. Zo hoef je niet op zoek te gaan naar een nieuwe locatie, wat heel wat tijd bespaart.

KV Kortrijk

Ook in Kortrijk zijn er plannen voor een nieuw stadion. Dat zou plaats moeten bieden aan 14.000 man. Waar of wanneer is voorlopig nog niet bekend. Voor de locatie zijn ze bij Kortrijk aan een studie bezig. Het stadion zal gefinancierd worden door Vincent Tan, de nieuwe eigenaar en enkele privé-investeerders.

Albertpark (KV Oostende)

Sinds de komst van Marc Coucke in Oostende waait er een nieuwe wind aan de kust. Verschillende tribunes gingen daar al tegen de grond en moeten plaats maken voor een modern stadion.

Alle tribunes die de grond op moesten zijn gesloopt. Na het ruimen van het puin kan men daar beginnen aan de echte bouw. Het kostenplaatje bedraagt zo'n 9 miljoen en de werken zouden gedaan zijn in 2017. Na deze werken zal er plaats zijn voor 8.200 man. Gedurende de werken speelt Oostende in Roeselare.

Regenboogstadion (Zulte Waregem)

Ook bij Zulte Waregem zijn de werken al aan de gang. Beide tribunes achter de doelen liggen al plat en er staat al één nieuw prachtexemplaar recht. Vandaag nog kwam de West-Vlaamse club met het nieuws dat de bouwwerken aan de tweede tribune begonnen zijn.

Eind 2017 zou het volledige Regenboogstadion klaar moeten zijn. Voor de verbouwingen zal Essevee zo'n 25 miljoen euro moeten neertellen. Er zal dan plaats zijn voor 13.000 man aan de Gaverbeek.

AFAS Stadion (Mechelen)

Ook in Mechelen hebben ze de microbe te pakken gekregen. Daar staat de eerste tribune ondertussen ook al recht. Wanneer de werken afgelopen zijn zullen Achter de Kazerne 18.500 supporters plaats kunnen nemen. Ook hier wordt als einddatum gemikt op 2017.

Den Dreef (Leuven)

In de bierstad zijn ze ook begonnen aan de verbouwingen van het huidig stadion. De oude staantribune langs de kant van het veld ligt al helemaal plat. In de plaats zal er een fonkelnieuwe tribune verschijnen die plaats biedt aan 3.500 fans, 700 meer dan tevoren.

Recent nog kreeg het bestuur van OHL goed nieuws, want de renteloze lening die ze van de stad kregen, werd goedgekeurd. Plannen voor de rest van het stadion zijn nog niet concreet.

Bosuilstadion (Antwerp)

Als laatste hebben we de Great Old. De Bosuil mag dan wel een plek vol nostalgie zijn, het is niet meer aangepast aan de huidige noden van het voetbal. Plannen zijn er, maar die zijn ver weg. Enkele kleine verbouwingen zouden wel kunnen op korte termijn. Momenteel wordt er nog volop gepalaverd over subsidies en locaties voor het stadion.

Verder zijn er nog enkele kleine ploegen die werken aan nieuwe stadions. In Deinze en bij Berchem Sport zijn er plannen. Berchem gaat op 't Rooi een nieuw stadion bouwen. Ook in Deinze gaan ze op dezelfde plaats blijven. Daar zien ze het heel ambitieus, er komt niet alleen een nieuw stadion maar ook een hotel en winkels.

Ook in Lommel is men aan een project bezig. De locatie is alvast bekend. Nu is het afwachten welke faciliteiten men wil aanbieden.

In het Waasland, meer bepaald in Beveren, zijn ook plannen om te verbouwen. De oude tribune achter het doel moet op termijn vervangen worden. Wanneer ze dit zullen doen is nog niet bekend.

Morgen en overmorgen krijgen jullie een duidelijk overzicht van het Eurostadion én hoe de situatie momenteel in Brugge zit. Mis het niet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties