Gaan voetballers Sjarapova met Meldonium achterna? "Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 28 reacties
Gaan voetballers Sjarapova met Meldonium achterna? "Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur"
Foto: © photonews

De sportwereld stond maandagavond in rep en roer toen aan het licht kwam dat Maria Sjarapova betrapt werd op het gebruik van doping. 'Meldonium' nekte de Russische toptennisster en haar niet alleen. Zullen ook voetballers volgen?

Sjarapova is niet de eerste topsporter die tegen de lamp liep dit jaar. Ook Eduard Vorganov, wielrenner bij Katusha, en enkele langeafstandslopers lieten zich al vangen aan het product dat de doorbloeding bevordert, maar sinds januari verboden is.

"Ik heb Meldonium nog nooit horen vernoemen in de voetbalwereld", vertelt sportdokter Chris Goossens bij Voetbalkrant.com. "Tot gisteren was het product, afkomstig uit Letland en voornamelijk in het vroegere Oostblok in gebruik, mij onbekend."

De begeleiding in het voetbal is closer dan in de tenniswereld

sportdokter Chris Goossens

Zullen ook voetballers na het wereldnieuws van gisteren nog in de val trappen? "Ik durf er mijn hand niet voor in het vuur steken. Voetballers worden immers regelmatig gecontroleerd dus er kunnen er zeker gevallen volgen."

"De begeleiding in het voetbal is wel iets closer dan in de tenniswereld, waar men vaak van toernooi naar toernooi reist en op eigen houtje handelt", besluit Goossens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties