Lukaku geeft Wilmots raad: "Als we zo spelen, gaat de spits bij de Rode Duivels ook scoren hoor"

Lukaku geeft Wilmots raad: "Als we zo spelen, gaat de spits bij de Rode Duivels ook scoren hoor"
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku liet in een reportage van Eleven Sport zich volledig gaan in zijn analyse van de nationale ploeg. En dan vooral zijn rol bij de Rode Duivels. Daarbij is het opmerkelijk dat hij bij Wilmots solliciteert om het systeem te veranderen.

Lukaku zou veel liever zoals bij Everton voetballen. "Bij Everton is alles op mij afgestemd. Als mijn ploegmaats eender waar de bal hebben, kijken ze waar ik ben", aldus Lukaku. "Ik heb veel lopende mensen om me heen. Bij de nationale ploeg spelen we uit stilstand."

Bij de Duivels ben ik geen doelpuntenmaker, maar een kaatser

"Als ik Dries, Kevin en Eden bij hun ploeg zie spelen, zie ik ze helemaal anders spelen. Dan lopen ze ook. Bij Everton heb ik eigenlijk volledig dezelfde profielen rond me als bij de nationale ploeg. Maar bij de Duivels is de spits geen doelpuntenmaker, maar een kaatser", zegt hij duidelijk.

Lukaku antwoordt daarmee op de kritiek die hij krijgt dat hij amper scoort bij de Duivels. "Als we de klik maken om anders te spelen, gaat de spits bij de Rode Duivels ook scoren, geloof me. Maar dat is niet aan mij om dat tegen de spelers te gaan zeggen. Dat moet de coach doen. Je moet toch de richtlijnen van de coach opvolgen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties