Dit is de reden waarom Patosi de laatste tijd heel wat minder speelde bij Lokeren

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 0 reacties
Dit is de reden waarom Patosi de laatste tijd heel wat minder speelde bij Lokeren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2016 stond Ayanda Patosi nog maar vier aan de aftrap bij Sporting Lokeren. Vreemd, aangezien de Zuid-Afrikaan voor de jaarwisseling maar liefst 19 keer aan een wedstrijd begon. Al zijn er wel wat verzachtende omstandigheden, meent trainer Georges Leekens...

Pato is een beetje ziek geweest, sukkelde een tijdje met de rug en daar kwam dan nog eens bij dat hij net zoals heel wat Afrikaanse spelers door de moeilijkste periode van het jaar moest.

Met goede reden op de bank tegen Gent

"In januari-februari hebben die jongens het altijd een beetje moeilijker, dus dat speelde ook een rol”, aldus Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

En langs de andere kant moest Leekens af en toe voor een andere oplossing kiezen. “Tegen Gent liet ik Patosi bewust op de bank beginnen. Anders had hij een hele wedstrijd achter Foket moeten aanlopen, hé.” (lacht)

"Patosi nu naar beste niveau begeleiden"

Georges Leekens

“Bovendien deed Bolbat het in die periode ook goed én heb ik Ticinovic eens op een andere plaats uitgespeeld. Maar Pato is steeds hard blijven werken en heeft zich vorig weekend goed herpakt met een sterke wedstrijd. Nu is het zaak dat we hem naar zijn beste niveau kunnen begeleiden”, besluit Mac The Knife.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties