Wilmots countert dé kritiek met heel mooie statistiek: "Dat is volgens mij een record"

Redactie
| 28 reacties
Wilmots countert dé kritiek met heel mooie statistiek: "Dat is volgens mij een record"
Foto: © photonews

Er is de voorbije jaren al heel wat kritiek gekomen op de trainingen van Marc Wilmots bij de Rode Duivels. Vlak na het WK in Brazilië waren vooral de slechte stilstaande fases munitie. "Maar ik lach me dood met die opmerkingen", aldus de bondscoach.

De trainingen zijn te monotoon en het is duidelijk dat er nooit op stilstaande fases wordt getraind. Het waren twee stenen die Marc Wilmots al heel veel heeft moeten ontwijken. "Maar ik heb nooit klachten gekregen van de spelers."

"Onze trainingen zijn goed", countert de bondscoach in Fan! "We werken altijd op balbezit in een heel hoog tempo. Jordan Lukaku kwam me na de oefensessies altijd zeggen dat hij enorm moe was."

"We trainen op stilstaande fases, maar het is vooral belangrijk dat de spelers weten waar ze moeten staan. En dan heb ik het over aanvallend én verdedigend opzicht."

Wilmots heeft een voorbeeld klaar. "We hebben de voorbije jaren 25 officiële wedstrijden gespeeld en kregen geen enkel doelpunt binnen op een stilstaande fase. Dat is volgens mij een record."

Denk je dat de trainen op corners en vrije trappen? Nee, hoor

Marc Wilmots

"Onze corners en vrije trappen worden ook steeds beter getrapt", besluit das Kampfschwein. "Denk je dat we daar op trainen? Nee, hoor. Ik kan enkel zeggen wie moet trappen. Meer kan ik niet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties