Déjà vu wordt tweede huid voor Arsenal

Sean Raab
| 0 reacties
Déjà vu wordt tweede huid voor Arsenal
Foto: photonews

Arsenal verloor woensdagavond op het veld van FC Barcelona met 3-1 in de Uefa Champions League. Zo komt Arsenal al voor het zesde jaar op rij niet verder dan de achtste finale. Het Arsenal van Arsène Wenger lijdt onder een bizar patroon.

In Engeland wordt vaak de spot gedreven met Arsenal en hun prestaties van de afgelopen tien jaar. Tien jaar op rij is Arsenal op de derde of vierde plaats geëindigd en gisterenavond was het zesde jaar op rij dat ze niet verder geraken dan de achtste finale van de Champions League. Een patroon is snel vastgesteld.

Déjà vu

Arsenal begon zeer goed aan de competitie en stond na 22 speeldagen nog aan de leiding in de Premier League. Daarna volgde vier gelijkspelen en drie verliezen. Momenteel staan ze op een derde plaats, elf punten achter leider Leicester City. Het is uitkijken of Arsenal dit seizoen weer vierde wordt.

"Boring"

"Elf jaar zonder titel, dat noem ik pas saai", zei José Mourinho vorig seizoen al toen Arsenal fans Chelsea beschuldigde van anti-voetbal. Momenteel lijkt dit jaar de titel eerder naar Leicester City of Tottenham Hotspur te gaan dan naar Arsenal. Mourinho mag zichzelf weer een jaar gelijk geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties