Overzicht buitenland: Batshuayi en co vernederd, zure nederlaag voor Hazard en co

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

In eigen land zijn alle ogen gericht op de bekerfinale van komende zondag. In het buitenland staat er gewoon competitievoetbal op het programma, ook op vrijdag. Een overzicht van de resultaten.

Olympique Marseille - Rennes 2-5

De meest opvallende uitslag kwam toch wel uit Frankrijk. Daar is Olympique Marseille helemaal het noorden kwijt. Na minder dan een kwartier stond het al 0-3 voor Rennes. Op aangeven van Batshuayi milderde Thauvin nog voor de pauze tot 1-3.

Toen Rolando (ex-Anderlecht) er in het begin van de tweede helft 2-3 van maakte, kon OM even hopen op een straffe remonte. Maar die kwam er niet. Integendeel, Rennes maakte er nog 2-5 van. Gourcuff scoorde twee keer en ook voor toptalent Dembélé was alweer een glansrol weggelegd.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 2-1

In Duitsland stond het belangrijke burenduel tussen Schalke 04 en Gladbach op het programma. Een cruciale match met het oog op de vierde stek.

Dankzij een own-goal van Hinteregger kwam Schalke vlak voor het uur op voorsprong. Christensen zorgde voor de gelijkmaker, maar enkele minuten later kroonde Goretzka zich tot de matchwinnaar. Thorgan Hazard speelde 81 minuten.