Genk is indrukwekkend in 2016, Bailey legt uit waarom

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Genk is indrukwekkend in 2016, Bailey legt uit waarom
Foto: © SC

Peter Maes heeft de Genkse motor in 2016 echt aan de praat gekregen. De resultaten die de Genkies dit kalenderjaar kunnen voorleggen, zijn indrukwekkend en doen het beste verhopen voor play-off 1.

De resultaten van de Limburgers in de Jupiler Pro League in 2016: 6 overwinningen, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag. Genk mag gerust de ploeg van het moment genoemd worden. Temeer omdat het voetbal bij momenten oogstrelend is, met jongens als Bailey, Pozuelo, Karelis en Malinovskyi die bulken van het talent.

Genk legde duidelijk een hele weg af sinds juni 2015 en de puzzelstukken lijken op het juiste moment in elkaar te passen. We vroegen aan Leon Bailey wat voor de ommekeer heeft gezorgd in 2016.

1 Concentratie

"Iedereen is meer geconcentreerd op het veld en blijft dit ook gedurende de volle 90 minuten."

2 Vechten voor elkaar

"Iedereen helpt elkaar, zowel op als naast het veld staan we klaar voor elkaar", zo benadrukt Bailey de goede sfeer die in de groep heerst. "Er wordt veel aandacht besteed aan teambuilding en dat werpt zijn vruchten af."

3 Goede mix

"Er is een goede mix in de spelersgroep. Er lopen verschillende jongens met heel wat ervaring rond en zij helpen de jongere spelers zoals ik. Ze geven ons goede raad", besluit de Jamaicaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties