Round-up na de reguliere competitie: Enorme ontgoocheling bij Charleroi, geuite woede bij Mazzu

CĂ©dric De Volder
CĂ©dric De Volder
| 1 reacties
Round-up na de reguliere competitie: Enorme ontgoocheling bij Charleroi, geuite woede bij Mazzu
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie zit erop, tijd om terug en vooruit te blikken. Kwam onze prognose uit? Of hadden we het helemaal mis? Wat verwachten de spelers van PO1 en PO2? Vandaag gaan we verder met Sporting Charleroi.

Sporting Charleroi strandt op plaats acht...

Bij de start van het seizoen maakte onze redactie een prognose. We waren ondertussen al zelfkritisch, maar ons oordeel over Sporting Charleroi was enkele maanden geleden toch niet slecht.

De Zebra's staken nooit onder stoelen of banken dat een plaats in play-off 1 ook dit seizoen het doel was. Felice Mazzu en kornuiten deden lang mee, maar moesten uiteindelijk de duimen leggen voor Zulte Waregem en KRC Genk.

Vooral het slot van de reguliere competitie was razend spannend. Charleroi ging echter onderuit tegen Standard en KV Oostende, waardoor het kalf verdronk.

Het is niet leuk om naast play-off 1 te grijpen

Felice Mazzu

"Het is niet leuk om naast play-off 1 te grijpen", steekt Mazzu zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. "We hebben vorig seizoen van de elite geproefd en zelfs enkele Europese matchen gespeeld. Dat smaakt naar meer."

De coach van de Karolingers had ook nog een duidelijke sneer in petto. "Ik ga de scheidsrechters niet met de vinger wijzen, maar het reglement wel. Een duidelijke handsbal van Standard wordt nooit bestraft, maar eentje van ons wel. Dat kan niet!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties