Genks rastalent steeds meer in de schijnwerpers: "Al veel clubs hebben hun interesse laten blijken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Genks rastalent steeds meer in de schijnwerpers: "Al veel clubs hebben hun interesse laten blijken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leon Bailey ontpopte zich dit seizoen tot de publiekslieveling van Racing Genk. Met zijn fluwelen acties lokt hij natuurlijk ook de buitenlandse clubs naar de Cristal Arena.

Technisch directeur Dimitri De Condé steekt niet weg dat andere ploegen de ontwikkelingen van Bailey in de gaten houden. "Al veel clubs hebben hun interesse laten blijken", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Maar Leon weet dat hij nog stappen moet zetten, zeker volgend seizoen zal dat bij Genk gebeuren. Daarna zien we wel."

Zijn snelheid en explosiviteit lagen boven het gemiddelde

Dimitri De Condé

Ondanks zijn jonge leeftijd, lost de 18-jarige Jamaicaan de verwachtingen in. "Niet iedereen is klaar op die leeftijd. "Neem nu Leandro Trossard. Ook een groot talent, maar die was op die leeftijd nog niet sterk genoeg voor de A-ploeg. Leon Bailey was zowel mentaal als fysiek al klaar voor die stap."

"Zijn snelheid en explosiviteit lagen boven het gemiddelde. Alleen was het moeilijk inschatten welke impact het gebrek aan matchritme in de voorafgaande jaren zou hebben op hem. Achteraf kan je stellen dat we ons niet vergisten", aldus De Condé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties