Wij gingen de woorden van Antwerp-coach na: Lierse in vorm, maar ook WS Bruxelles laat van zich horen

Pieter De Clerck
| 8 reacties
Wij gingen de woorden van Antwerp-coach na: Lierse in vorm, maar ook WS Bruxelles laat van zich horen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen wordt er in tweede klasse een kraker van formaat gespeeld. Antwerp ontvangt Lierse in de Bosuil. Volgens de coach van RAFC is Lierse een topclub. "Als je een klassement maakt van de laatste vijftien speeldagen, staan de geelhemden op plaats drie."

Voor beide ploegen staat er heel wat op het spel morgen. Antwerp hoopt zijn koers richting eerste klasse met volle kracht voort te zetten en Lierse wil dolgraag winnen in de hoop een plekje bij de beste acht ploegen van de Proximus League te verzilveren.

David Gevaert, coach bij Antwerp FC, onderschat zijn opponent niet. Tijdens de persconferentie gisteren liet hij zich de volgende woorden ontvallen: "Je moet maar eens een klassement maken op basis van de laatste vijftien speeldagen."

We onderwierpen de uitspraak van Gevaert aan een 'fact check' en ze blijkt helemaal juist te zijn. Lierse zette een uitstekende reeks neer. Van zijn laatste vijftien matchen, verloor Lierse er maar drie. Antwerp doet met vier verloren wedstrijden weliswaar niet veel slechter.

De goede reeksen van beide teams vertalen zich in een mooie eerste en derde plaats in het alternatieve klassement volgens Gevaert. Wat ook nog opvalt is dat Eupen terugzakt van de tweede naar de zesde stek.

Het virtuele klassement van de laatste vijftien speeldagen.

 

PLOEGENPUNTEN
Antwerp FC31
WS Brussels30
Lierse29
Cercle Brugge26
Dessel Sport26
Eupen25
Lommel25
Roeselare22
Tubeke21
Seraign21
Union Saint-Gilloise18
Excelsior Virton17
Geel17
Heist14
Patro Eisden11
Coxyde10
Deinze9
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties