Engeland: Kevin De Bruyne maakt zijn wederoptreden in grote stijl, Mitrovic maakt er twee als invaller

Manchester City heeft zaterdagnamiddag weinig tegenstand gekregen van Bournemouth. Maar het belangrijkste nieuws was dat Kevin De Bruyne na zijn knieblessure gewoon aan de aftrap stond. En dat hij direct vertrouwen kon opdoen.

Bournemouth - Man City 0-4

Een wedstrijd die er eigenlijk nooit één was, want na 20 minuten stond het al 0-3 en kon City met de handrem opspelen. Iets wat ze eigenlijk heel de wedstrijd konden doen, want Bournemouth gaf hen wel heel veel ruimte om de bal rond te spelen.

Maar over De Bruyne: die mocht een klein uur meespelen en was direct bij de les. Na zeven minuten lag hij al met een goeie actie aan de basis van de corner waaruit Reges later scoorde. En op de twaalfde minuut stond hij op de goeie plaats om de 0-2 zelf binnen te tikken. Een wederoptreden in stijl noemt men zoiets.

Een vijftal minuten later was het weer prijs, deze keer Agüero, die wel heel fraai binnen schoot. Kolarov maakte er met een heerlijke treffer in de winkelhaak nog 0-4 van.

West Ham-Crystal Palace 2-2

West Ham, met Cheikhou Kouyate natuurlijk in de basis, kan dit seizoen wel meer rekenen op Dimitri Payet als het op vrije trappen aankomt. Crystal Palace kwam op voorsprong via Delaney, maar Lanzini maakte kort daarna gelijk. En dan was het aan Payet, met een vrije trap net buiten de zestien. En die schilderde hij enig mooi binnen.

In de tweede helft kreeg Kouyate rood voor een fout op Gayle en diezelfde Gayle scoorde nota bene de gelijkmaker. Duur puntenverlies voor de Hammers in de strijd om Europees voetbal.

Arsenal - Watford 4-0

Arsenal had weinig problemen met Watford. Alexis Sanchez scoorde al heel snel en Somoza maakte er nog voor de rust 2-0 van. Net na rust was het Bellerin die de 3-0 op het bord zette. Walcott maakte er in de slotfase zelfs nog 4-0 van.

Norwich-Newcastle 3-2

Enkele oude bekenden speelden een grote rol in het degradatieduel. Zo had Mbokani in het begin van de wedstrijd pech bij de afwerking. Het was Timm Klose die Norwich op voorsprong zette voor de rust met een rake kopbal. En dan was het aan Aleksandar Mitrovic. Tien minuten na zijn invalbeurt scoorde de Serviër de gelijkmaker.

Maar Mbokani sloeg dan toch terug met de 2-1. Mitrovic leek zijn ploeg echter te redden met zijn tweede goal van de namiddag. Maar een mokerslag in de slotfase toen Olsson toch nog de 3-2 maakte. Norwich doet een heel goeie zaak, Newcastle zit in slechte papieren.

02/04/2016 13:45Aston Villa - Chelsea0-4
02/04/2016 16:00West Ham Utd - Crystal Palace2-2
02/04/2016 16:00Bournemouth - Manchester City0-4
02/04/2016 16:00Norwich City - Newcastle United3-2
02/04/2016 16:00Stoke City - Swansea2-2
02/04/2016 16:00Arsenal - Watford4-0
02/04/2016 16:00Sunderland - West Bromwich0-0
02/04/2016 18:30Liverpool FC - Tottenham1-1