Het zwarte gat bij de fans van OHL en Westerlo: "Naar de beloften, de dames of het voetbal in 4e klasse"

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Jaap Vreeke
| 0 reacties
Het zwarte gat bij de fans van OHL en Westerlo: "Naar de beloften, de dames of het voetbal in 4e klasse"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de play-offs in volle gang zijn, staat er voor Westerlo en degradant OH Leuven niets meer op het spel. Hoe gaan de fans van beide clubs om met de maanden zonder competitievoetbal? Wij legden ons oor te luister in beide kampen.

"De onzekerheid over hoe OHL de toekomst tegemoet ziet is groot", opent Stijn Vranckx van Eendracht Leuven. "Op de oefenmatchen komt nog behoorlijk wat volk af, maar je ziet dat de spelers niet voluit gaan. Dat is normaal. Zij beseffen ook het nutteloze van die duels."

"Enkele fans gaan dan weer naar de beloften en de dames zien, omdat ze de traditionele bijeenkomsten missen", aldus Vranckx. "Hopelijk kiest men volgend seizoen voor een jonge ploeg met een goed karakter, aangevuld met enkele ervaren spelers."

"Als je heel het seizoen onderaan staat zie je deze situatie wel aankomen"

"De oefenmatchen spreken de fans niet echt aan", beaamt Jimmy Mangelschots van de Westelse supportersclub Blue Ara's. "De supporters komen wel kijken, maar als er iets anders te doen is gaan ze daarheen. Er zijn plannen om naar KAC Betekom te gaan kijken in vierde klasse, maar dat is nog niet concreet."

"We hadden graag in play-off 2 meegespeeld, dan waren er tenminste nog 6 matchen die ergens over gaan, maar we moeten ook realistisch zijn. Als je heel het seizoen onderaan staat zie je deze situatie wel aankomen. We kunnen nu de batterij opladen om volgend seizoen direct de goede sfeer te brengen en als één man achter onze ploeg te staan", besluit Mangelschots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties