Castillo scoort doelpunt na doelpunt, maar Club Brugge heeft geen enkele reden om hem terug te halen

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 31 reacties
Castillo scoort doelpunt na doelpunt, maar Club Brugge heeft geen enkele reden om hem terug te halen
Foto: © Photonews

Nicolas Castillo is volledig geflopt bij Club Brugge, maar de aanvaller heeft zijn neus voor doelpunten in België niet verloren. In Colombia laat de spits de fans opnieuw juichen. Maar mist blauw-zwart hem? Het antwoord is heel duidelijk: nee!

We willen vooreerst één zaak heel duidelijk stellen. De kwaliteiten - lees: de neus voor doelpunten - van Nicolas Castillo waren nooit de voornaamste reden voor het mislukken van de spits in het Jan Breydelstadion. Zijn mentaliteit was dat wel.

Castillo was en is dé ster bij CD Universidad Catolica. Michel Preud'homme had echter regelmatig een plekje op de bank voorzien voor de Chileen. Castillo kon er niet mee om en was simpelweg een rotte appel in een mand vol lekkers.

Maar ook het scorend vermogen van Castillo wordt allerminst gemist in West-Vlaanderen. Michel Preud'homme beschikt immers over een brede kern met zes centrumspitsen.

Vossen, Diaby, Wesley,...

Jelle Vossen heeft die typische neus voor doelpunten, Abdoulay Diaby weet hoe hij moet opboksen tegen beren van verdedigers, Wesley Moraes is zo'n echte targetspits,...

En dan zijn er ook nog altijd Tuur Dierckx - jawel, MPH ziet in hem nog steeds een centrumspits - Leandro Pereira en de geblesseerde Bernie Ibini-Isei om de meubelen te redden indien nodig. Castillo heeft dus géén toekomst meer bij blauw-zwart, ook al heeft hij er nog een contract.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties