EL-overzicht: onwaarschijnlijk einde in Liverpool, Sevilla-Bilbao beslist na strafschoppen

Maarten Pottie

Iedereen was in de ban van de Kloppico. Maar naast Liverpool-Dortmund waren er nog 3 partijen in deze kwartfinales. Hier vindt u een verslag van de Europese avond.

Liverpool - Borusia Dortmund: 3-4

El Kloppico ging van start in een kolkend Anfield. Na negen minuten was het al 0-2, doelpunten van Mkhitaryan en Aubameyang. In de tweede helft kreeg Liverpool hoop, Origi maakte de 1-2. Reus scoorde nog voor het uur de 1-3, over and out leek het... De totaal onverwachte omwenteling gebeurde toch voor Klopp en de zijnen. Coutinho en Sakho maakten gelijk en uiteindelijk zorgde Dejan Lovren voor de 4-3 in de extra tijd. Een uitgebreid verslag kan u hier lezen.

Shakhtar Donetsk - Braga: 4-0

Deze wedstrijd was speciaal voor Darijo Srna. De Kroaat speelde vanavond zijn 486ste wedstrijd, een record voor Shakhtar Dontesk. Hij zette zelf een penalty om na 26 minuten. Braga hielp nog een handje voor de rust via een owngoal van Ricardo Ferreira. Na 50 minuten spelen maakte Viktor Kovalenko de 3-0. Ferreira ontpopte zich nog tot de schlemiel van de avond met een tweede eigen doelpunt. Met deze 4-0-overwinning bereikte Shakhtar vlotjes de halve finale.

Sparta Praag - Villarreal: 2-4

In Tsjechië stond het al 0-1 na 6 minuten, was getekend: Cedric Bakambu. In de drie laatste minuten van de eerste helft drukte de Submarino amarillo het gaspedaal nog eens in. Castillejo en Soriano zorgden voor 0-3 voor de koffie. 10 minuten na de rust scoorde Bakambu zijn tweede. Villarreal voelde zich gerust en ging nu op de rem staan. Praag profiteerde en Dockal en Krejcí minderden tot 2-4. De kwalificatie van de Spanjaarden kwam echter nooit in gevaar.

Sevilla - Athletic Bilbao: 1-2 p:5-4

Deze wedstrijd was de enige met een doelpuntloze eerste helft, ondanks twee grote kansen in de eerste tien minuten. De Basken moesten een 1-2 verlies goed maken en begonnen daaraan na 58 minuten, Aduriz scoorde. Maar op het uur kwam Sevilla langszij via Kevin Gameiro. Na 81 minuten kopte Raul Garcia de 1-2 over doelman Sorla. Het Spaans onderonsje kreeg verlengingen. De extra tijd bleef scoreloos, penalty's moesten de beslissing brengen. Er werd maar een elfmeter gemist, door uitblinker Benat van Bilbao. Sevilla is dus door na strafschoppen.

14/04/2016 21:05Shakhtar Donetsk - Braga4-0
14/04/2016 21:05Sparta Praag - Villarreal2-4
14/04/2016 21:05Sevilla - Athletic de BilbaoP1-2
14/04/2016 21:05Liverpool FC - Borussia Dortmund4-3