Francky Dury over Essikal: "Dat maakt het zo jammer" en "Blijkbaar andere regels in de lucht dan op de grond"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 20 reacties

Francky Dury vindt de blessure van Karim Essikal enorm jammer voor Zulte Waregem

Francky Dury over Essikal: "Dat maakt het zo jammer" en "Blijkbaar andere regels in de lucht dan op de grond"
Foto: © photonews

Karim Essikal zal er dit seizoen niet meer bijlopen in het Regenboogstadion. Na een zware botsing met Kara Mbodj brak hij zijn kaakbeen en zijn schedel, terwijl hij ook een zware hersenschudding had. Francky Dury moet zijn poulain dus missen en dat vindt hij wel heel erg jammer.

"Karim pikte alles heel goed op. Hij had een focus en is nog heel jong. Een goede play-offs had hem naar volgend seizoen veel kunnen helpen. Zo eens proeven van play-off 1, dat maakte het interessant voor hem", aldus Francky Dury over zijn poulain.

"We hebben veel werk in hem gestoken. Het was met vallen en opstaan in het begin, maar de laatste maanden ging het echt in een stijgende lijn. Daarom dat het ook zo jammer is dat hij er niet bij zal zijn de komende maanden. Hij is terug thuis, maar de evenwichtsstoornissen en andere problemen zijn er nog steeds."

Een speler ontwikkelen doe je niet op 3 of 5 maanden -

"Een speler ontwikkelen, dat doe je niet op 3 of 5 maanden. Hij kwam van de U19 van Club Brugge en nu is het erg jammer dat hij er niet meer bijloopt dit seizoen. Hij is niet toegekomen als een vedette en werkt erg hard. Ik ben bij hem geweest in het ziekenhuis en heb hem uitgelegd dat hij opnieuw aan dezelfde weg zal moeten beginnen."

De drive van Essikal is wel bijzonder: "We moeten hem tegenhouden of hij zou zaterdag tegen Genk al komen kijken. We hebben bij hem aangedrongen op rust en moeten hem daarin steunen. Het is een gesloten jongen, we moeten hem goed opvolgen. Ook op het mentale aspect, want wat gaat die eerste keer op een bal koppen geven? Dat weet ik ook niet."

Over het incident zelf was Dury ook na enkele dagen nog bijzonder duidelijk: "Ik heb een uitleg gekregen over het verschil tussen een spelfeit en een spelfout. Blijkbaar zijn er dus andere regels in de lucht dan op het veld. Daar kan ik mij niet in vinden", aldus de oefenmeester van Essevee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties