Kompany kon eerder naar Engelse topclub, maar: "Hij dribbelde in zijn eigen strafschopgebied"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Kompany kon eerder naar Engelse topclub, maar: "Hij dribbelde in zijn eigen strafschopgebied"

Piet de Visser was en is nog steeds een Chelsea-scout die heel wat jonge talenten naar Stamford Bridge heeft gehaald. Maar de Nederlander heeft spijt dat hij één speler niet naar Chelsea heeft getransfereerd. Zijn naam? Vincent Kompany.

'Neem nooit een loco'. Dat is min of meer het motto van topscout Piet de Visser, ondertussen al 81 jaar oud. "Dat klopt helemaal", zegt de Chelsea-scout. "Ik kijk altijd naar vijf aspecten als ik een speler scout: techniek, visie, fysiek, karakter en mentaliteit. Elke speler moet minstens een acht halen."

Ondanks Vincent Kompany uitvoerig gescout te hebben, heeft de Visser de City-aanvoerder nooit naar Chelsea gehaald. "Dat heb ik inderdaad niet gedaan", zegt de Nederlander. "Kompany is een intelligente jongen, maar hij speelde te laconiek bij Anderlecht. Hij dribbelde toen nog in zijn eigen strafschopgebied."

Spijt

"Ik heb het daarom niet gedurfd om hem naar Chelsea te halen", zegt de Visser in De Zondag. "In Duitsland hebben ze het laconieke wel uit zijn spel gekregen. Ik heb nog geprobeerd om hem te halen, maar het is niet gelukt. Ik had hem gewoon moeten pakken in Anderlecht. Ik heb er nog altijd spijt van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties