Philippe Albert maakt gehakt van Anderlecht: "Geen systeem" en "Boskamp die kon zich laten respecteren"

Redactie
| 31 reacties
Philippe Albert maakt gehakt van Anderlecht: "Geen systeem" en "Boskamp die kon zich laten respecteren"
Foto: © SC

Philippe Albert maakte deel uit van één van de meest getalenteerde generaties van Anderlecht. Met Nilis, Degryse, De Wolf, Bosman,... En hij ziet het met lede ogen aan wat het huidige Anderlecht laat zien. "Een probleem van mentaliteit, bij ons was dat niet gebeurd."

Albert was te gast in La Tribune op de RTBF en ging zwaar door. "Bij Club Brugge en AA Gent zie je een systeem. Bij Anderlecht rekenen ze op de individuele acties van Praet, Tielemans, Okaka, Najar en Acheampong om het verschil te maken. Dat werkt niet!", aldus de robuuste ex-verdediger van Newcastle.

"Het is vooral de manier waarop die pijn doet bij de fans. Ze hebben soms gewoon geen zin. En dan kom je uit bij de trainer. Johan Boskamp was maar 1m75 groot, maar eens hij begon, kon hij zich laten respecteren hoor. Of dat nu De Wolf, Albert of Degryse was, we luisterden."

Johan Walem pikte daar even op in. "Ja, en als we op het middenveld niet te veel liepen, waren er achter ons wel een paar jongens om ons bij de les te houden", zei hij wijzend naar Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties