Gemengde reacties vanuit Antwerp: "Vijf jaar stadionverbod" tegenover '"Haalt niets uit, beter werkstraf"

Redactie
| 15 reacties
Gemengde reacties vanuit Antwerp: "Vijf jaar stadionverbod" tegenover '"Haalt niets uit, beter werkstraf"
Foto: © Photonews

De titelwedstrijd tegen Eupen werd op alle vlakken een drama voor Antwerp. Wat een feest moest worden, werd één grote teleurstelling en tot overmaat van ramp gingen de fans met elkaar in de clinch. Alhoewel, fans.

Criminelen is volgens voorzitter Jan Michel een beter woord om de daders te beschrijven. De oudste club van het land heeft natuurlijk een kwalijke reputatie als het over hooliganisme gaat. En het is duidelijk dat de rellen van zaterdag gevolgen zullen hebben.

In de eerste plaats voor de schuldigen. "Via de burgerrechtelijke uitsluitingsprocedure kan er een stadionverbod tot vijf jaar worden opgelegd. We hebben die procedure al een tiental keer opgestart. Voor wat de rellen van zaterdagavond betreft wachten we het onderzoek af"; aldus Michel tegenover HLN.

Maar Antwerp vreest ook voor zwaardere gevolgen. "Zij besmeuren de goede naam en reputatie van onze club en zorgen ervoor dat we misschien weer met de combiregeling geconfronteerd worden", aldus de voorzitter.

Werkstraf

Een stadionverbod opleggen is één zaak, maar het handhaven is nog iets helemaal anders. Volgens Robert Vinck, voorzitter van de Federatie Antwerp supporters, slaagden bepaalde personen met een stadionverbod er toch in het stadion te betreden, net als hooligans van andere clubs. Er worden immers geen tickets op naam verkocht in tweede klasse.

Vinck pleit overigens voor een werkstraf in plaats van een stadionverbod. "Wat ze afbraken, terug zelf laten opbouwen. De harde kern wat respect bijbrengen voor hun club, zodat je een mentaliteitswijziging teweeg brengt", zo meent Vinck een gepaste oplossing te kunnen voorstellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties