FC Belghoven Voor welke club wil je ooit spelen? "Club Brugge, PSV en... CSKA Moskou: ze zeggen dat ik zot ben"

Diederik Geypen
Jaap Vreeke en Diederik Geypen
| 0 reacties
Voor welke club wil je ooit spelen? "Club Brugge, PSV en... CSKA Moskou: ze zeggen dat ik zot ben"
Foto: © SC

Op 13 mei opent FC Eindhoven zijn play-offs richting Eredivisie. Voetbalkrant.com reisde naar Nederland op zoek naar de 11 Belgen en keerde terug met de unieke reeks 'FC Belghoven'. Koesteren ze een realistische voetbaldroom of gaan ze voor Barça en Real?

"Mijn droom is om voor Barcelona uit te komen, maar realistisch gezien zou ik graag eens in Engeland spelen", opent Fries Deschilder. Sebastiaan De Wilde kiest eveneens voor een club over het Kanaal. "Arsenal is altijd al mijn favoriete ploeg geweest. Ik begon te supporteren toen Henry er speelde en die liefde is altijd gebleven."

Ik zou graag voor CSKA Moskou spelen, de cultuur spreekt me aan en de competitie wordt top

"Ik zou graag eens voor CSKA Moskou spelen", verrast dan weer Jinty Caenepeel. "De cultuur spreekt me aan en de competitie wordt top. Ik heb Russische vrienden uit Oostende en ik vind de taal echt leuk. Veel mensen vinden dat raar en zeggen dat ik zot ben."

Voor Jari Vandeputte is Real Madrid de ultieme droom. "Of dat realistisch is, is iets anders. Maar PSV lijkt me zeker een mooie club. Laten we het bescheiden houden." (lacht)

Terugkeer?

Een terugkeer bij Club Brugge sluit Dario Van den Buijs niet uit. "Misschien ligt dat moeilijk, maar ik zou zeggen opnieuw Club Brugge. Anders een subtopper uit Nederland of België. Ik zie wel wat er op me af komt."

Tibeau Swinnen houdt zijn voetjes op de grond. "Iedereen wil natuurlijk bij Barcelona spelen, maar een Eredivisieclub of ergens in de Jupiler Pro League is een realistische droom."

Chiro N'toko houdt zijn leeftijd in het achterhoofd. "Ik ben optimistisch, maar ook realistisch en bekijk wel wat er gebeurt." Tom Van Imschoot tot slot is tevreden over zijn spelersloopbaan. "Ik had graag bij een van de G5 gespeeld, dat is er jammer genoeg niet meer van gekomen. Maar ik ben tevreden met mijn carrière."

Wegens blessure spraken we niet met Maxime Gunst en Timothy Durwael. Doorheen de reeks 'FC Belghoven' lopen individuele portretten die u eveneens hieronder kan terugvinden. Ontdek via volgende LINK de gedetailleerde spelersfiches van de 11 Belgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties