'Wat een talent bij Genk', titelden we op 28 januari 2015: hoe ver staan de jonkies meer dan een jaar na datum?
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties

Hoe vergaat het de jeugd van KRC Genk?

'Wat een talent bij Genk', titelden we op 28 januari 2015: hoe ver staan de jonkies meer dan een jaar na datum?
Foto: © photonews

'Wat een talent bij Genk', titelden we op 28 januari 2015. De Limburgse jeugdopleiding staat hoog aangeschreven en meer dan eens stromen jonkies door naar de hoofdmacht. Maar hoe ver staan de talenten die we iets meer dan een jaar geleden in een elftal goten?

Eind januari 2015 stelden we een tienerelftal samen met jongeren van KRC Genk. (Lees hier het artikel van toen nog eens na) "In voetbal kan het snel gaan", is een vaak gehoord begrip. Dat blijkt ook anderhalf jaar later.

Sandy Walsh (21) en Timothy Castagne (20) die destijds al veelvuldig door toenmalig coach Alex McLeish in de kern werden opgenomen, kregen dit seizoen onder Peter Maes volop hun kans. Siebe Schrijvers (19) en Pieter Gerkens (20) kozen dan weer voor een andere weg. Eerstgenoemde heeft er een succesvolle uitleenbeurt bij W-Beveren opzitten. Gerkens vertrok definitief naar STVV.

Ieder zijn eigen pad

Als we de overige zeven namen aflopen die we in ons jongerenteam opnamen, zien we dat ieder zijn eigen pad bewandelde. Nordin Jackers (18) en Dries Wouters (19) maken intussen deel uit van de A-kern. De 19-jarigen Senne Verbiest en Paolino Bertaccini (zie foto) kregen een contractverlenging en lopen dus ook nog in de Cristal Arena rond.

Jarne Vrijsen (20) en Luca Poluzzi (19) voetballen tot de zomer op uitleenbasis voor het Nederlandse MVV. Flankspeler Lucas Walbrecq (19) tot slot kon niet langer overtuigen en ruilde Genk in voor La Louvière Centre.

Maar er is meer

De Genkse jeugdopleiding bulkt van jongeren die zich richting een profcarrière opwerken. Voetbalkrant.com ging een dag meelopen met de beloften van Domenico Olivieri en kwam met getuigenissen van onder meer Dante Vanzeir, Kino Delorge en aanvoerder Ilkan Cavus terug. Houd ons de komende weken dus zeker in het oog!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties