Ontdek de speelsteden van het EK: Saint-Etienne

Redactie
| 1 reacties
Ontdek de speelsteden van het EK: Saint-Etienne

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 10 juni gaat het Europees kampioenschap in Frankrijk van start. 24 landen strijden om de hoofdprijs. Dit doen ze in 10 stadions in 10 verschillende steden. In deze reeks stellen wij die aan u voor.

Het Stadion

Stade Geoffrey-Guichard kan 42 000 toeschouwers ontvangen en ligt slechts 2 km van het stadscentrum. Het stadion is het meest moderne en ecologische van heel het toernooi. Stroom wordt voorzien door zonnepanelen en gerecycleerde kookolie. Het groene stadion is de thuisbasis van eersteklasser AS Saint-Etienne.

De Wedstrijden

Portugal mag op 14 juni de spits afbijten tegen revelatie Ijsland in groep F. Drie dagen later neemt Tsjechië het in groep D op tegen Kroatië. Op 20 juni speelt Slovakije tegen Engeland in groep B. Verder wordt hier nog een wedstrijd van de achtste finale gespeeld.

Bezienswaardigheden

Er is veel te zien in Saint-Etienne. Het is een van de minder bekende en voor de hand liggende steden, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vaar met een boot op de rivier Loire of stijg de lucht in met een hete luchtballon en geniet van de geweldige uitzichten die de Rhône-Alpes gebied te bieden heeft. Het mijnmuseum in Saint-Etienne is ook een plekje om aan te raden.

Horeca/Shopping

Als je ergens lekker wilt eten, ga je best naar het Place Jean Jaurés. Daar kan je genieten van de beste kazen en worsten. Probeer zeker de Fourme de Montbrison en de Rosette Salami. Bezoek een van de vele boutiques op de Charles De Gaulle-laan of ga shoppen in een van de winkelcentra in het centrum van de stad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties