Campagne moet het aantal ongevallen tijdens wedstrijden van de Rode Duivels fors omlaag helpen

Campagne moet het aantal ongevallen tijdens wedstrijden van de Rode Duivels fors omlaag helpen
Foto: © photonews

Bij het WK in 2014 gebeurden er meer ongevallen op de dagen dat de Rode Duivels speelden. Bovendien waren er meer accidenten met dronken bestuurders. Het BIVV, de KBVB en AB InBev voeren een campagne om dat te voorkomen bij het Europees kampioenschap.

Zo komen er sensibiliseringsspots met de Rode Duivels, die zullen uitgezonden worden tijdens wedstrijddagen. Ook valt de Bobcampagne dit jaar tijdens het toernooi, er zullen dus extra controles zijn en er wordt ook gefocust op een EK zonder ongevallen.

De harde cijfers

De cijfers van het BIVV liegen niet. Ze vergeleken de vijf matchdagen van het WK in Brazilië met dezelfde dagen tussen 2010 en 2013 en het aantal lestelongevallen steeg sterk. In 2014 lag dat aantal gemiddeld 20% hoger voor wedstrijden en 50% in de uren erna. Tijdens de wedstrijden daalde het aantal wel fors, maar verre van genoeg om te compenseren.

De impact van alcohol was duidelijk, op matchdagen was er bij 8,5% van de ongevallen een bestuurder onder invloed betrokken. Op niet-wedstrijddagen was dit 6,4%.

Voetbal, een feest

Daarom roepen BIVV, de KBVB en AB InBev op om van het voetbal een feest voor iedereen te maken en een BOB te kiezen, ook op wedstrijddagen. Een oproep die wij alleen maar kunnen ondertekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties