Overzicht buitenland: Benteke en Hazard scoren, drama voor ex-Anderlecht-spelers

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Overzicht buitenland: Benteke en Hazard scoren, drama voor ex-Anderlecht-spelers
Foto: © photonews

Het was een meer dan boeiende voetbalavond op de Europese velden. In Engeland werd op het scherpst van de snee gestreden in het kader van de degradatiestrijd en stonden ook Liverpool en Chelsea tegenover elkaar.

In die wedstrijd was er geen Thibaut Courtois te bespeuren. Dat kon u hier al lezen. Wél aanwezig: Eden Hazard, en hoe! Met een absolute wereldgoal na een heerlijke solo liet hij Simon Mignolet geen kans. En ook invaller Christian Benteke liet van zich spreken. In blessuretijd zorgde hij voor de gelijkmaker.

Newcastle en Norwich degraderen

De degradatiestrijd is intussen helemaal beslist. Dieumerci Mbokani deed zijn best om Norwich in eerste te houden. Zijn twee doelpunten volstonden niet voor het behoud. Norwich won met 4-2 van Watford, maar had zijn lot niet meer in eigen handen.

Sunderland had dat wél en het won overtuigend met 3-0 van Everton (met Lukaku en Mirallas in de basis). Daardoor is de degradatiestrijd definitief beslist: Norwich en Newcastle moeten volgend seizoen aantreden in The Championship. Aston Villa was al langer zeker van de degradatie.

Mijlpaal Zlatan

In Frankrijk maakte Zlatan zijn 300e competitiedoelpunt uit zijn carrière. Al volstond dat niet voor de overwinning. Bordeaux hield de landskampioen op een 1-1 gelijkspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties