Volledige transferbudget van Arsenal is 'maar' 68 miljoen euro

Pieter De Clerck
| 3 reacties
Volledige transferbudget van Arsenal is 'maar' 68 miljoen euro

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal zal zich deze zomer serieus moeten inhouden op de transfermarkt. Uit een financieel rapport over de club blijkt dat The Gunners maar 68 miljoen euro kunnen uitgeven aan nieuwe spelers, tenzij ze enkele goudklompjes verkopen.

De Arsenal-supporters zien hun club binnenkort het liefst diep in de buidel tasten om een spits van wereldformaat binnen te halen. Het bestuur deed de verwachtingen nog stijgen met de volgende uitspraak: "We hebben het budget om iedereen aan te trekken behalve Messi of Ronaldo."

Maar daar klopt weinig van als we het financieel rapport mogen geloven dat onlangs op de wereld werd losgelaten. "Arsenal heeft 68 miljoen ter beschikking, niet meer. Ik zie niet in hoe ze dat budget kunnen verhogen zonder spelers te verkopen", klinkt het bij de auteur van het rapport, Ravi Lockyer.

Er is een grote kloof tussen wat het publiek wenst en wat het bestuur zich kan permitteren

Ravi Lockyer

Als Arsenal zich aan die limiet houdt, zou bijna tweederde van budget al opgesoupeerd zijn met de aankoop van Granit Xhaka, die voor een dikke 42 miljoen zou overkomen van Borussia Mönchengladbach. "Er is een grote kloof tussen wat het publiek verwacht van het bestuur en wat de club zich werkelijk kan veroorloven op de zomermercato”, vat Lockyer het probleem gevat samen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties