Panama, belastingen, portretrechten? Messi wist van niets

Maarten Pottie
| 19 reacties
Panama, belastingen, portretrechten? Messi wist van niets
Foto: © photonews

De naam van Lionel Messi is terug te vinden in de Panama Papers, maar donderdag verscheen de Argentijn voor de rechter vanwege een andere zaak. Hij en zijn vader worden beschuldigd van 4,16 miljoen euro belastingfraude tussen 2007 en 2009.

De zaak is dinsdag geopend, maar op 2 juni verscheen Messi voor de rechter. La Pulga was in het gezelschap van zijn vader Jorge Horacio en zijn broer Rodrigo. De meeste aanwezigen klapten voor de ster, maar er waren ook mensen die niet aan zijn kant stonden, zij riepen dingen als "kleine dief" en "ga in Panama spelen!".

De Messi's zouden inkomsten die de sterspeler verkreeg via portretrechten tussen 2007 en 2009 verborgen hebben via fiscale constructies in Belize en Uruguay.

Lionel wist van niets

De speler van Barcelona heeft altijd gezegd dat hij niet wist wat er met zijn geld gebeurde en hield dat ook vol in de rechtszaal. "Ik speelde voetbal en was van niets op de hoogte. Ik vertrouw op mijn vader", beweerde Messi. "Ik wist enkel dat we contracten tekenden met sponsors en dat ik dan foto's moest laten nemen en dergelijke, met de rest hield ik mij niet bezig."

Zijn vader bevestigde dat Lionel Messi niets wist van contractdetails of de structuren in andere landen. "Ik dacht dat het niet nodig was om hem van alles op de hoogte te houden", zei hij.

De openbaar aanklager eist voor beide heren 22,5 maanden cel een boete gelijk aan het verduisterde bedrag. In Spanje moeten celstraffen onder de twee jaar normaalgezien niet uitgezeten worden als men een blanco strafblad heeft, dus moeten de Messi's waarschijnlijk niet naar de gevangenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties