Rode Duivel beseft dat hij er naast zal vallen: "Maar ik ben 20 en sta op een EK, wie kan dat zeggen?"

Rode Duivel beseft dat hij er naast zal vallen: "Maar ik ben 20 en sta op een EK, wie kan dat zeggen?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jason Denayer leek na het uitvallen van Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts aanspraak te kunnen maken op een basisplaats bij de Rode Duivels op het EK. Maar Laurent Ciman lijkt hem ondertussen voorbij te zijn gesneld. En hoe gaat de jongeling daar dan mee om?

"Iemand met ervaring op de rechtsachter zetten? Dat is misschien de beste oplossing", beseft Denayer dat Ciman hem mogelijk voorbij is gesneld. "Als iemand anders die beter is op mijn plek speelt, dan is dat maar zo."

"Ik sta natuurlijk liever centraal dan op de rechtsachter, maar wil het team natuurlijk ook gewoon helpen. Ik speelde natuurlijk ook niet mijn beste wedstrijden in de voorbereiding."

Om de flanken op en neer te lopen is het misschien nog net niet goed genoeg -

Denayer is wel nog aan het groeien: "Ik had een kleine blessure van bij Galatasaray en speelde enkele weken geen voetbal. Dat heeft zijn gevolgen voor mijn conditie. Het gaat in de goede richting, maar om de flanken op en neer te lopen is het misschien nog nét niet voldoende."

"Ik moet nog ritme opdoen en zo de concurrentiestrijd aanscherpen. Ik leer graag bij uit video's en haal daar meer uit dan wat ik live leer. Tegen Noorwegen was er te weinig communcatie, dat klopt. Of ik ontgoocheld zou zijn als ik niet speel? Natuurlijk, maar ik ben 20 jaar en ik sta op een EK. Dat kunnen ook niet veel mensen zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties