EK-weetje van de dag Nog wat records voor het grijpen voor Cristiano Ronaldo

Maarten Pottie
| 1 reacties
Nog wat records voor het grijpen voor Cristiano Ronaldo
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op dag vijf van dit Europees kampioenschap staat onder meer Portugal-IJsland op het programma. Een kans voor Cristiano Ronaldo om nog eens een record op zijn naam te schrijven.

Ronaldo is al de all-time topschutter in de ruime EK-geschiedenis, dat wil zeggen, met de kwalificaties erbij. En omdat Zlatan Ibrahimovic gisteren niet scoorde, kan CR7 de eerste speler worden die op vier verschillende Europese kampioenschappen een doelpunt maakt, als hij scoort tegen IJsland.

Ook het record van Luis Figo zal er dit kampioenschap waarschijnlijk aan geloven. Figo maakte 127 optredens voor Portugal, Ronaldo zit momenteel aan 126. Met zijn 58 doelpunten is hij al de Portugese topschutter aller tijden, voor Pauleta en Eusébio.

Debuuttoernooi

Zijn eerste EK was in 2004 in eigen land. Het leek een sprookje te gaan worden, maar het eindigde tragisch. Portugal verloor de finale van het verrassende Griekenland met 0-1. Cristiano Ronaldo mocht invallen tijdens de openingsmatch, ook tegen Griekenland, en maakte meteen de eerredder (1-2 verlies). Hij scoorde er ook nog eentje in de halve finale tegen Nederland.

2008 & 2012

In 2008 haalde Portugal de kwartfinale. Ronaldo scoorde maar een keer, tegen Tsjechië in de groepsfase. Door dat doelpuntje maakt hij nu wel kans op dit record. In 2012 was een van de zes topschutters van het toernooi met drie rozen. Portugal verloor toen de halve finale tegen Spanje na strafschoppen, CR7 nam er geen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties