Oefenprogramma Beerschot-Wilrijk in de war gestuurd: "Mogen we even serieus ontstemd zijn?"

Caroline Tonnelier
| 21 reacties
Oefenprogramma Beerschot-Wilrijk in de war gestuurd: "Mogen we even serieus ontstemd zijn?"
Foto: © Voetbalkrant.com

Beerschot Wilrijk moet zijn oefenprogramma omgooien. Zo moet de oefendag verschoven worden en kan de wedstrijd tegen Lierse niet doorgaan. En daar kunnen ze niet om lachen op Het Kiel.

De fandag stond gepland op zaterdag 6 augustus. De stad Antwerpen en de politiediensten vinden dat echter geen goede datum omdat dan ook de braderij in de Abdijstraat en de jaarmarkt op de Bist in Wilrijk op het programma staan.

Daarom besliste de club om uit te wijken naar zaterdag 30 juli. Op die dag stond ook het duel tegen Lierse SK gepland. Een mooie affiche als galamatch om de fandag af te sluiten, maar ook dat ziet Beerschot Wilrijk in het water vallen.

Risicowedstrijd

Een wedstrijd tegen Lierse wordt namelijk als risicomatch beschouwd en mag daarom niet georganiseerd worden. De club gaat nu op zoek naar een alternatief, maar steekt haar ontevredenheid over de gang van zaken niet onder stoelen of banken. Beerschot Wilrijk haalt op de clubwebsite uit naar het stadsbestuur en de veiligheidsdiensten.

KFCO Beerschot Wilrijk betreurt die laattijdige beslissingen van de stad Antwerpen en de veiligheidsdiensten waardoor nu een belangrijk gedeelte van onze oefenplanning in de soep dreigt te draaien. Een kleine twee maanden geleden had onze club nochtans zijn goede wil getoond om zijn derde kampioenenviering niet op de Grote Markt in Antwerpen te houden, maar wel in het eigen, vertrouwde Olympisch Stadion, daarmee tegemoet komend aan de vraag van het stadsbestuur om zo te anticiperen op mogelijke confrontaties met supporters van een rivaliserende club. En ook nu denken we - voor de tweede keer op rij - mee met de officiële instanties met de verplaatsing van onze Fandag. Jammer dat stad en politie momenteel niet dezelfde begripvolle houding aannemen door ons een galamatch te gunnen. Mogen we daarover even serieus ontstemd zijn...?!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties