Van Binst is scherp voor speler van paars-wit: "Hij past niet in de filosofie van Anderlecht, laat hem maar vertrekken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Van Binst is scherp voor speler van paars-wit: "Hij past niet in de filosofie van Anderlecht, laat hem maar vertrekken"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht maakt achter de schermen werk van inkomende transfers, maar tegelijkertijd zoekt paars-wit ook naar oplossingen voor enkele van zijn huidige spelers. Zo zou de komst van De Maio het vertrek van Kara Mbodj inleiden.

Al is dat volgens gewezen Anderlecht-speler Gille Van Binst lang geen drama. “Kara past niet in de filosofie van Anderlecht. Het is geen verdediger voor paars-wit”, klinkt het in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Die jongen maakt vaak domme fouten, en dan nog op een moment dat je het helemaal niet verwacht. Hij is dan wel sterk in duel, maar ik vind hem te traag. Wat mij betreft mag Kara zeker en vast vertrekken.”

Tweede keus

Van Binst is duidelijk niet onder de indruk van Kara. Maar waarom koopt Anderlecht zo’n speler dan? “Op een gegeven moment moesten ze écht wel een nieuwe verdediger aantrekken. Het probleem was dat alle goeie al een nieuwe club hadden – dat gebeurt wel vaker – en dan moet je voor je tweede keus gaan.”

“Ik ben nooit de grootste fan van Kara geweest en zal het ook nooit worden”, gaat de gewezen speler van paars-wit verder. “Hij teert te veel op zijn kracht, het is absoluut geen oogstrelende speler. En dan ook nog dat ellebogenwerk… Dat hoort niet voor een speler van Anderlecht."

"Kara past niet in de traditie van Anderlecht" ​

Gille Van Binst

Van Binst kan dan ook maar één iets concluderen: “Kara is geen betrouwbare speler en past niet in de traditie van Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties