El Turos maakte een opvallende, maar de enige juiste keuze
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 7 reacties

Waarom Tuur Dierckx een goede keuze heeft gemaakt van Club Brugge richting Antwerp

El Turos maakte een opvallende, maar de enige juiste keuze
Foto: © photonews

Één van de opmerkelijkste transfers in het Belgische voetballandschap is ongetwijfeld die van Tuur Dierckx. De jonge aanvaller ruilde Club Brugge in voor Antwerp, terwijl hij ook naar enkele eersteklassers kon. Een goede keuze? Zeker en vast!

"Het leek me verstandiger om voor Antwerp te tekenen", aldus Dierckx zelf. "Een eigenzinnige, maar voor mij logische keuze." En we kunnen hem enkel maar gelijk geven.

Bij Club Brugge was Dierckx dit seizoen in de play-offs niet eens meer een bankzitter. Een man met zijn soort talent dat naast de selectie van 18 of zelfs 21 valt? Die moet vertrekken.

Maar er waren nog kanshebbers. Standard en Lokeren ook. Ambitieuze teams die strijden voor play-off 1 of misschien wel meer. Qua niveau dus ook een stapje hoger dan Antwerp - een topper in 1B.

Speelgelegenheid

Bij Antwerp heeft Dierckx echter meer kans op speelgelegenheid. Temeer het spel van 1B en Antwerp hem ook meer zal liggen dan wat pakweg Leekens of Ferrera verwachten.

“Ik ben nu op een leeftijd gekomen waarop ik echt wil spelen. Bij Standard bestond de kans dat ik in dezelfde situatie zou terechtkomen. Daar was ik op dit moment niet naar op zoek", klonk het nog in Het Nieuwsblad. Wel: dan maar beter voor de zekerheid kiezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties