Reactie Nieuwe Gentse nummer één schrok van trainingsarbeid: "Tien trainingen op drie dagen, dat doen ze in Zweden niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
Nieuwe Gentse nummer één schrok van trainingsarbeid: "Tien trainingen op drie dagen, dat doen ze in Zweden niet"
Foto: © photonews

Jacob Rinne speelde tegen Olympiakos zijn eerste minuten voor AA Gent. De doelman kreeg één goal om de oren, maar kwam verder zonder kleerscheuren uit het pleit. Op training kwam hij zichzelf reeds tegen.

De Zweed is nog maar vijf dagen in Beglië, maar maakte al kennis met het zware labeur in de voorbereiding onder Hein Vanhaezebrouck. “Het is zwaarder dan wat ik gewend ben. Ik liet al aan mijn ouders weten dat het écht vermoeiend is. Tien keer trainen op drie dagen, dat deden we in Zweden niet.

Wat Johansson overkwam, daar ben ik niet bang van

Met Erik Johansson, de Zweedse centrale verdediger die mislukte in Gent, had hij geen contact. Hij vreest ook niet dat het met hem dezelfde richting zal uitgaan. “De vorige Zweden hebben het hier niet waargemaakt, dat weet ik. Maar mij gaat dat niet overkomen.”

Voetballende doelman

De grootste aanpassing is het spelsysteem. “Ik ben gewend om met vier verdedigers voor me te spelen. Met drie is het toch een grote aanpassing. In Zweden besteden we ook meer aandacht aan de defensie, hier wil de coach vooral de bal hebben en aanvallen.”

Vanhaezebrouck heeft ook liever dat zijn doelmannen de bal in de ploeg houden in plaats van steeds de lange bal te gebruiken. “Ik hou ook meer van die stijl. Ik beschouw mezelf als een goeie voetballer, dus dat kan geen problemen geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties