Anderlecht geeft Suarez de keuze: inbinden of bloeden

Anderlecht geeft Suarez de keuze: inbinden of bloeden
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Matias Suarez zal moeten weerleggen bij de FIFA dat hij onrechtmatig getekend heeft bij Belgrano. Dat paars-wit klacht neerlegde moet voorlopig echter gewoon gezien worden als pressiemiddel.

Suarez heeft zijn contract al getekend bij Belgrano de Cordoba en beweert dat hij eenzijdig zijn contract verbrak en dus vrije speler was. Dat Anderlecht daarmee niet akkoord zou gaan, was te verwachten en te voorzien. De club legde klacht neer omdat het geen transferprijs gekregen heeft voor een speler die nog één jaar onder contract lag.

En volgens advocaten heeft Suarez weinig voet om op te staan. Het is een ingewikkelde materie, maar Belgrano had Anderlecht te kennen moeten hebben in het dossier. Anderlecht legde klacht neer, maar staat ook nog open voor discussie. Als zowel Belgrano als Suarez bijdraaien en er een minnelijke schikking wordt gevonden, willen de Brusselaars de klacht laten vallen.

In het andere geval wil Anderlecht doordrukken tot het bittere einde. Wat zou betekenen dat Suarez zes maanden niet mag spelen en zijn laatste contractjaar integraal aan Anderlecht moet doorstorten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties