Martinez heeft plannen met Lukaku: "Wereldspits van maken"

Martinez heeft plannen met Lukaku: "Wereldspits van maken"

Roberto Martinez en Romelu Lukaku hebben een verleden bij Everton. Onder de Spanjaard scoorde Lukaku met de ogen dicht en werd hij een echte scoremachine. Maar die machine wil Martinez nu verder finetunen.

Gevraagd naar Romelu Lukaku kwam er spontaan een lach op het gezicht van Martinez. De coach houdt goeie herinneringen over aan zijn voormalige poulain. "Romelu is één van de grootste talenten ter wereld. En vergeet niet dat hij nog steeds maar 23 is. Op zijn leeftijd staat hij op hetzelfde niveau als Wayne Rooney en Robin van Persie toen", aldus Martinez.

Martinez weet ook dat om resultaten te halen met België, hij een goeie aanvaller nodig heeft. Nu Christian Benteke in het sukkelstraatje zit en Michy Batshuayi misschien niet veel speeltijd gaat pakken bij Chelsea, zal hij erop moeten rekenen dat Lukaku de nodige stappen zet om het volgende niveau te bereiken.

Lukaku staat op zijn 23ste op het niveau van Rooney en Van Persie toen zij zo oud waren

"Ik wil hem zien ontwikkelen", knikte Martinez. "Ik weet dat hij het in zich heeft om een wereldspits te worden. Dat moeten we eruit krijgen. Ik wil van hem de beste aanvaller maken die hij kan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties