Er is er eentje die hoopt op een vertrek van Kums: "Beter voor mijn situatie"

Redactie
| 7 reacties
Er is er eentje die hoopt op een vertrek van Kums: "Beter voor mijn situatie"
Foto: © photonews

Ook AA Gent heeft zo zijn transferverhalen. En de belangrijkste is die van Sven Kums. Blijft de regulator op het middenveld of blijft hij niet? Als het van hemzelf afhing, was hij al weg. En ook Rob Schoofs hoopt er stiekem wel op dat hij een mooie transfer maakt.

Voor Schoofs hangt er immers heel wat van af of Kums blijft of niet. Als hij nog vertrekt, wil hij de vrijgekomen plaats innemen. Als hij blijft, zal hij zich tevreden moeten stellen met invalbeurten. En voor de van STVV overgekomen middenvelder is de eerste optie natuurlijk de aantrekkelijkste. "Indien Sven zou vertrekken, hoop ik dat de club op mij rekent om hem te vervangen. Blijft hij, dan moet ik hopen op kansen zoals donderdag tegen Viitorul", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Schoofs blijft echter een goeie ploegmaat. "Och, Sven is een toffe gast, dus in dat opzicht zie ik hem liever niet gaan. Voor mijn situatie als voetballer zou het misschien beter zijn, ook al vind ik dat wij samen zouden kunnen spelen."

Als Sven vertrekt, denk ik wel dat ik de kwaliteiten heb om te kunnen spelen

Kums heeft natuurlijk grote voetstappen om te vullen achtergelaten. Maar pas als hij speelt, kan men zien of Schoofs er klaar voor is. "Het antwoord ken je pas als Sven zou vertrekken én als ik een paar weken na mekaar mijn kans zou krijgen. Niet dat er na een mindere match of één supermatch al conclusies worden getrokken. Het vergt tijd om iets te kunnen laten zien, om te kunnen groeien. Enfin, mocht Sven vertrekken, dan vind ik wel dat ik de kwaliteiten heb om te kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties