Verandering van wedstrijduur heeft serieuze gevolgen voor álle clubs uit de 1B-reeks: "Dit vraagt om een aanpassing op elk niveau"
Diederik Geypen
Dirk Pieters en Diederik Geypen
| 16 reacties

Nieuw wedstrijduur Proximus League zorgt voor verdeelde reacties

Verandering van wedstrijduur heeft serieuze gevolgen voor álle clubs uit de 1B-reeks: "Dit vraagt om een aanpassing op elk niveau"
Foto: © photonews

Voetbal op zondag om 12u30. Het is eens iets nieuws in de Proximus League. De verandering zal voor heel wat teams en supporters aanpassen worden. De reden: meer fans naar het stadion lokken, maar zijn de spelers wel voorstander?

Afgelopen weekend mochten Lommel United en OH Leuven de spits afbijten om 12u30. Voor de spelers was het even wennen. "Er komt heel wat bij kijken als we zo vroeg te spelen. Heel wat jongens bleven op hotel slapen. Zij wonen op meer dan een uur van Lommel en anders moesten ze wel héél vroeg uit de veren", aldus Glenn Neven aan Voetbalkrant.com.

Opstaan is één ding, maar wat dan met de maaltijden? Voor aanvang van avondwedstrijden of duels om 15u kan je nog op een normaal uur aan tafel schuiven. "Niet iedereen wil warm eten rond 09u30", pikt ploegmaat Toon Lenaerts in. "Er stond spaghetti op het menu, maar voor zij die dat niet zagen zitten was er gelukkig brood voorzien."

Ik speel nog steeds het liefst avondwedstrijden én ik kan me voorstellen dat ook supporters liever zaterdagavondvoetbal zien - Toon Lenaerts

Nu was het een voordeel voor Lommel dat het om een thuiswedstrijd ging, maar wat met een verre verplaatsing in de toekomst? "Dan is de kans groot dat we de dag ervoor al vertrekken naar een hotel in de buurt van het stadion. Een hele aanpassing zowel op clubniveau, professioneel niveau als familiaal niveau", gaat Lenaerts verder.

OHL-doelman Nick Gillekens kan erover meespreken. "Om 9 uur pasta eten is toch nieuw en raar. Maar we moeten ons er bij neerleggen. In andere Europese landen is dit ook. De wedstrijden komen nu op TV, wat leuk meegenomen is. Omdat Lommel een eindje rijden is, zijn we onderweg gestopt om te eten. Het is even wennen, maar je moet je er als prof naar schikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties