De Sutter geeft eerlijk toe: "Ik heb gevloekt toen Club Brugge kampioen werd, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 5 reacties
De Sutter geeft eerlijk toe: "Ik heb gevloekt toen Club Brugge kampioen werd, maar..."
Foto: © Photonews

Tom De Sutter maakt zich op voor het treffen met zijn voormalige werkgever Club Brugge. Zondag is het zover en speelt de aanvaller voor het eerst sinds zijn vertrek nog eens in het Jan Breydelstadion. Een soort van thuismatch voor De Sutter, die nog steeds een goede band heeft met Club.

Tom, heb je spijt van die transfer naar Turkije?

“Ik heb absoluut geen spijt van mijn transfer naar Bursaspor. Mocht ik nu een jaar terug in de tijd gaan, ik zou opnieuw dezelfde keuze maken. Die stap naar het buitenland heeft ons zo verrijkt als koppel en als mens. Een nieuwe cultuur opsnuiven, dat is mooi.”

“Sportief was het minder, dat geef ik eerlijk toe. Maar op sportief vlak is het altijd afwachten wat het zal worden. Ik had bij Club Brugge ook een heel jaar op de bank kunnen zitten, hé.”

"Ik heb gevloekt, maar was meteen heel blij voor iedereen bij Club Brugge."

Club Brugge kroonde zich wel tot kampioen na elf jaar wachten. En dat zonder jou…

“Toen Club de titel pakte, heb ik wel eens gevloekt. Maar die vloek maakte vrijwel onmiddellijk plaats voor blijdschap. Ik was heel blij voor iedereen bij Club Brugge, want ik weet hoe hard iedereen er voor gewerkt heeft.”

Ben je ondertussen al eens terug geweest op Jan Breydel?

“Na de titel ben ik heel even gepasseerd in Brugge om de jongens proficiat te wensen. Dat was eigenlijk de enige keer. Ik heb wel nog steeds contact met Laurens De Bock en enkele andere jongens. Ik kan zeggen dat ik een goede band heb met de mensen van Club.”

"Sms'jes van Club-spelers? Niet meer dan gewoonlijk" (lacht)

Tom De Sutter

Zijn er al sms’jes over en weer gegaan deze week?

“Goh, niet echt. Of laat het me anders stellen: niet meer dan anders. Zoals ik al zei, ik heb nog geregeld contact met verschillende jongens. Of we elkaar geprikkeld hebben? Neen, op dat vlak laten we elkaar met rust.

Kan Lokeren iets gaan rapen in Brugge?

“We geloven er alleszins in. Ik ga er toch van uit dat wij het Club Brugge moeilijk kunnen maken. Maar het zal niet makkelijk worden, want we spelen per slot van rekening toch tegen de kampioen. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Laat het ons daar op houden."

"Rechtstreeks duel met Engels? Leuk, hé"

Tom De Sutter

Je rechtstreekse tegenstander is wellicht Bjorn Engels. Dat worden pittige duels.

“Leuk, hé. (lacht) Weet je, bij Club Brugge hebben we maar weinig samen op het trainingsveld gestaan. Als ik fit was, was hij geblesseerd en omgekeerd. Uiteindelijk ben ik vorig jaar vertrokken en heeft hij een geweldig seizoen gespeeld. Het is een goeie verdediger, dus ik kijk ernaar uit om tegen hem te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties