Wie moet Izquierdo vervangen bij Club Brugge? 5 opties, maar 1 duidelijke kanshebber

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Wie moet Izquierdo vervangen bij Club Brugge? 5 opties, maar 1 duidelijke kanshebber
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge moet het zo'n vier à vijf weken zien te rooien zonder zijn goudhaantje José Izquierdo. Een blessure die ongelegen komt, al zeker met het oog op de Champions League. Michel Preud'homme moet puzzelen, maar heeft wel enkele vervangers achter de hand.

De vraag is in hoeverre die potentiële vervangers van Izquierdo klaar zijn voor het grote werk. De aanvallers van Club Brugge maakten de voorbije weken geen grootse indruk en sommige jongens missen bovendien ook nog eens wedstrijdritme. Toch zijn vijf jongens kanshebber om Joske te vervangen.

Felipe Gedoz

In principe is de Braziliaan de eerste in lijn om te depanneren nu Izquierdo out is, maar er staat een groot vraagteken achter de naam Gedoz. Hoe fit is hij en vooral hoe snel kan hij zijn beste niveau bereiken?

Anthony Limbombe

De aalvlugge winger is nog niet lang in Brugge en heeft nog tijd nodig om zich aan te passen aan het spelsysteem van zijn nieuwe club. Limbombe beschikt over de juiste kwaliteiten om Izquierdo te vervangen, maar mogelijk is het nog net iets te vroeg om hem al voor de leeuwen te gooien.

Nikola Storm

Storm is na een niet voor de volle 100% geslaagde uitleenbeurt aan Zulte Waregem terug bij blauw-zwart. De blonde buitenspeler beschikt over een actie en een prima voorzet, maar staat in de pikorde lang niet helemaal bovenaan. Aan Storm om te bewijzen dat hij klaar is.

Lior Refaelov

In een ideale wereld bekleedt Rafa een vrije rol vanop de rechterflank, maar natuurlijk kan de Israëli ook op links uit de voeten. Alleen zou Preud’homme dan twee wijzigingen moeten doorvoeren om de blessure van één speler op te vangen. Dat zou ook het geval zijn mocht Vanaken op de flank gaan spelen. Iets minder waarschijnlijk dus, al kan het wel met een voorhoede Diaby-Vossen-Refaelov.

Boli Bolingoli

De laatste kandidaat is op dit moment misschien wel de grootste kanshebber op een basisplaats. Preud’homme bracht Bolingoli afgelopen weekend tussen de lijnen om Izquierdo te vervangen en de neef van Romelu en Jordan Lukaku deed het meer dan behoorlijk.

Preud’homme dacht Bolingoli in eerste instantie uit te spelen als back-up voor Laurens De Bock, maar de jongeling – een voormalige centrumaanvaller – beschikt natuurlijk over voldoende aanvallende kwaliteiten om zich in de ploeg te knokken als linksbuiten. De invalbeurt van de gretige Bolingoli tegen Lokeren smaakt alvast naar meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties