Zij zullen de knop moeten omdraaien: deze 11 en vele anderen zagen een transfer in rook opgaan

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Zij zullen de knop moeten omdraaien: deze 11 en vele anderen zagen een transfer in rook opgaan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heel wat spelers realiseerden deze zomer hun droomtransfer. Anderen bleven dan weer op hun honger zitten en zullen de knop moeten omdraaien. Met de jongens in binnen- en buitenland die een transfer misliepen, kunnen we een fraai elftal op poten zetten.

In de eigen Jupiler Pro League zagen enkele jongens een gedroomd vertrek niet doorgaan. Denk maar aan Hannes Van der Bruggen die koste wat het kost naar Zulte Waregem wou, maar AA Gent het been zag stijf houden.

Of Adrien Trebel. De middenvelder stond weken in de schijnwerpers, zijn manager achtte een vertrek zelfs voor 90 procent zeker, maar de middenvelder loopt nog steeds bij Standard rond. Net als Guillaume Hubert, die flirtte met Club Brugge. Verder waren ook de soaps rond Kara Mbodj (Anderlecht/Swansea) en Timothy Castagne (Genk/Torino) opvallend.

Duivels met én zonder succes

Rode Duivels als Michy Batshuayi, Thomas Meunier en Jordan Lukaku kregen hun transfer. Andere Belgische internationals als broer Romelu, Nicolas Lombaerts en Axel Witsel niet. Vooral de saga rond die laatste twee deed de wenkbrauwen fronsen.

En verder bleven ook enkele grote namen hun club noodgedwongen trouw. Bastian Schweinsteiger raakte niet weg bij Man United, terwijl Alexandre Lacazette voortdurend aan de Premier League werd gelinkt, maar uiteindelijk bij Lyon bleef. Ook smaakmakers James (Real Madrid/Juventus) en Julian Draxler (Wolfsburg/PSG) zullen moeten herbronnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties