Axel Witsel komt terug op het harde spel van Zenit: "In mijn hoofd zat ik al bij Juventus"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 2 reacties
Axel Witsel komt terug op het harde spel van Zenit: "In mijn hoofd zat ik al bij Juventus"
Foto: © photonews

De transfersoap van Axel Witsel kreeg de grootste anticlimax van allemaal. De Rode Duivel leek op de slotdag van de mercato op weg naar Juventus, maar mocht niet gaan.

Hoewel Witsel woensdag de hele dag in Turijn doorbracht, zette Roberto Martinez de middenvelder toch in de basis tegen Spanje. "Ik voel de vermoeidheid wel", gaf Witsel na de 0-2-nederlaag toe. "Ik keerde vanmorgen pas om 10 uur terug. Toch was ik fysiek en mentaal klaar voor deze match."

De klap was enorm toen ik het nieuws vernam

Nochtans was de mislukte transfer een grote teleurstelling. "Gisteren (woensdag, red.) toen ik het nieuws vernam was de klap enorm", aldus Witsel. "Na het lange wachten zat ik met mijn hoofd al bij Juventus. De club deed er tot het eind immers alles aan om mij binnen te halen. Het is jammer dat Zenit niet inging op een bod van 25 miljoen euro."

En dus wacht voor de Luikenaar noodgedwongen een terugkeer naar Sint-Petersburg. "Ik heb er een aflopend contract en moet de focus terugvinden. Of er al een akkoord is met Juventus op het eind van dit seizoen? Nog niet... (grijnst) Of het ernaar uitziet? Dat kan."

Ook vader Thierry Witsel kwam voor de camera van Voetbalkrant.com terug op de ontgoocheling van zijn zoon. Later blikken we nog uitgebreider terug én vooruit met vader Witsel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties