De goaltjesdief in Bjorn Engels: "Dat geeft altijd een extra dimensie aan een wedstrijd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
De goaltjesdief in Bjorn Engels: "Dat geeft altijd een extra dimensie aan een wedstrijd"

Bjorn Engels is een verdediger die regelmatig de weg naar het doel weet te vinden. Dat bewees hij vorige week nog bij de Belgische beloften en in de laatste competitiematch van Club Brugge tegen Standard.

Er zijn in de Belgische competitie slechts weinig verdedigers die zo vaak hun goaltje meepikken. Daarom namen we eens polshoogte bij Lierse-trainer Eric Van Meir, die zelf als verdediger 58 keer scoorde in 148 wedstrijden voor de Pallieters. Hij onderstreept het belang van zulke verdedigers.

Extra dimensie

"Bjorn is toch wel redelijk sterk met het hoofd en heeft een goede infiltratie. Dat is mooi meegenomen als verdediger", stelt Van Meir bij Voetbalkrant.com. "Als verdediger geeft dat een extra dimensie aan een wedstrijd. Als je zo kan winnen of gelijkmaken, dan heb je een surplus. Dan kom je in the picture."

Meunier is het ideale voorbeeld voor Bjorn Engels - Eric Van Meir

Het probleem van de Club-verdediger is zijn blessurelast. Dat weet de Lierse-coach ook. Daarom is een stap naar de Premier League op dit ogenblik nog te hoog gegrepen. "Ik denk dat hij vooral moet proberen om een heel jaar op hoog niveau te spelen. Hij moet eerst die stap zetten, want hij heeft de kwaliteiten", aldus Van Meir.

"Eerst moet hij een goed seizoen spelen bij Club Brugge. Daarna kan hij een mooie transfer maken. Meunier is het ideale voorbeeld voor hem. Hetzelfde verhaal bij de Rode Duivels, waar de concurrentie zeer groot is. Daar weet je dat je eerst naar de Premier League moet om kansen te krijgen", besluit de oud-Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties