Reactie Matchwinnaar Tielemans: "Ik schrok ervan, maar ben heel fier"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Leuven
| 3 reacties
Matchwinnaar Tielemans: "Ik schrok ervan, maar ben heel fier"
Foto: © Photonews

De nationale beloften boekten dinsdagavond een heel belangrijke zege tegen Tsjechië. Youri Tielemans knalde de jonge Rode Duivels naar een fel bevochten zege en een deelname aan het EK 2017 in Polen blijft dus mogelijk. Tielemans was na de match dan ook tevreden.

“We hadden deze drie punten absoluut nodig en ik ben dan ook heel blij dat we gewonnen hebben. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar wat nadien volgde was veel en veel minder. Dat geef ik eerlijk toe”, aldus Tielemans.

Nochtans waren de goede intenties zeker wel aanwezig. “We hadden er echt zin in. We wilden een grootse prestatie neerzetten, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Wat wel positief is, is dat we tot het laatste fluitsignaal zijn blijven vechten.”

"Ik ben heel fier dat ik kon scoren"

En uiteindelijk viel het belangrijke doelpunt dan toch nog. “Ik schrok best wel van het feit dat ik zoveel ruimte kreeg. Landry (Dimata, nvdr.) devieerde de bal goed en ik ben heel fier dat ik kon scoren. Ik ben heel blij, zeker omdat het een overwinning heeft opgeleverd.”

Met nog twee wedstrijden voor de boeg telt België twee punten minder dan leider Tsjechië. “Nu moeten we nog twee keer alles geven om het EK te bereiken. Maar we zullen heel geconcentreerd moeten zijn", besloot Tielemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties