Vijf (top)talenten die na de beloftenmatch België-Tsjechië in iedere scout zijn boekje staan
Timothy Collard Diederik Geypen
Timothy Collard en Diederik Geypen
| 10 reacties

Vijf talenten die na de beloftenmatch België-Tsjechië in iedere scout zijn boekje staan

Vijf (top)talenten die na de beloftenmatch België-Tsjechië in iedere scout zijn boekje staan
Foto: © photonews

De Belgische U21-ploeg mag blijven hopen op een rechtstreeks ticket voor het EK 2017 in Polen. De troepen van Johan Walem klopten dinsdagavond hun Tsjechische leeftijdsgenoten, al toonden die zich wel een klasse beter. Talent zagen we met hopen...

Zo’n wedstrijd tussen beloften is altijd interessant, en al zeker voor scouts van buitenlandse (top)clubs. We hoeven u niet te vertellen dat er dinsdagavond wellicht enkele buitenlandse scouts naar Leuven afzakten om de wedstrijd bij te wonen.

Maar welke namen zouden er na afloop van België-Tsjechië in het groen gestaan hebben in de boekjes van die scouts? Wij doen een poging.

Patrik Schick

Geboortejaar: 1996
Leeftijd: 20
Huidige club: Sampdoria (Italië)
Positie: spits

Schick was zonder twijfel de meest opvallende speler tijdens België-Tsjechië. De 20-jarige speler van Sampdoria – een ploegmaat van Dennis Praet dus – liet zich opmerken met goede acties, maar kende enigszins pech in de afwerking.

Ons oordeel: 9/10

Davy Roef

Geboortejaar: 1994
Leeftijd: 22
Huidige club: RSC Anderlecht
Positie: doelman

Davy Roef moest heel wat werk opknappen. En een doelman die zijn kleren vuil moet maken, die kan altijd wat extra uitblinken. De goalie van Anderlecht toonde zich autoritair in zijn strafschopgebied, kwam meerdere keren goed tussenbeide en pakte uit met puike reddingen.

Ons oordeel: 8/10

Theo Bongonda

Geboortejaar: 1995
Leeftijd: 20
Huidige club: Celta de Vigo (Spanje)
Positie: linksbuiten

Bongonda stond amper 45 minuten tussen de lijnen, aan de rust werd hij naar de kant gehaald voor Nany Dimata. Een ietwat vreemde wissel, want Bongonda flitste in de eerste helft een paar keer voorbij zijn rechtstreekse bewakers. Tot grote frustratie van enkele Tsjechen.

Ons oordeel: 7/10

Vaclav Cerny

Geboortejaar: 1997
Leeftijd: 18
Huidige club: Ajax (Nederland)
Positie: rechtsbuiten

Cerny is de allerjongste in dit lijstje. De Tsjech is amper 18 jaar oud, maar hield zich héél goed staande tegen Belgen die soms twee en drie jaar ouder dan hem waren. Senna Miangue had zijn handen vol met de jonkie die al sinds januari 2014 voor Ajax uitkomt.

Ons oordeel: 8/10

Charly Musonda Junior

Geboortejaar: 1996
Leeftijd: 19
Huidige club: Chelsea (Engeland), uitgeleend aan Real Betis (Spanje)
Positie: spelmaker, buitenspeler

Afsluiten doen we met Charly Musonda Junior. Hét goudklompje van de Belgische U21 speelde lang niet zijn beste match tegen Tsjechië. Musonda ergerde zich – begrijpelijk – aan de tegenstanders die hem zo snel mogelijk tegen de grond probeerden te kegelen. Maar toch liet de spelmaker flitsen van zijn talent zien.

Ons oordeel: 7/10

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties