Top&Flop Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag: Club Brugge, Genk, Eupen, Vreven, ...

Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag: Club Brugge, Genk, Eupen, Vreven, ...
Foto: © Photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Vrank, Vreven en vrijdagavond

Waasland-Beveren speelde op vrijdagavond al tegen Club Brugge, waardoor de Bruggelingen een dagje langer tijd hebben om na te denken over hun prestatie richting Champions League. De Waaslanders speelden onder leiding van Stijn Vreven zoals ze altijd zouden willen spelen.

Vrank en vrij, en het leverde voor een keer ook de punten op die ze eerder dit seizoen al verdienden. Ook Eupen speelden op een gelijkaardige manier en werd ook met de drie punten beloond tegen Oostende. Uitgaan van eigen sterkte kan je alleen als je een bepaalde sterkte hebt, natuurlijk.

De man van tien miljoen en de ploeg van 1 miljoen

Je zal maar een prijskaartje om je nek krijgen ter waarde van 10 miljoen euro. Stanciu toonde voor Anderlecht echter meteen zijn ... waarde. En hoe: de ene topassist na de andere.

Al kan het ook anders. Zowel Kortrijk als Zulte Waregem gaven dit weekend voetballes. En dat zonder erg veel geld te hebben uitgegeven aan hun team. De derby van volgende week? Dat kan vuurwerk worden.

Voetbalhumor

En dan waren er natuurlijk opnieuw de fans in een hoofdrol op onze velden. Die van Westerlo gingen bij een 4-0 achterstand over tot de orde van de dag en zongen een liedje uit FC De Kampioenen. Ongezien, maar heerlijk.

Die van Mechelen gaven een serieus prikje naar Standard, die van Zulte Waregem bereidden zich al voor op de derby van volgende week. Dat kan vuurwerk worden. Het mooiste moment was voor de fans van ADO Den Haag, die knuffels gooiden naar Feyenoord.

FLOP

Club Brugge

Waasland-Beveren speelde op vrijdagavond al tegen Club Brugge, waardoor de Bruggelingen een dagje langer tijd hebben om na te denken over hun prestatie richting Champions League. Wat ze lieten zien was namelijk niet goed.

Te slordig, niet geconcentreerd achterin en heel wat keren net een tikje te laat. Gelukkig voor blauw-zwart is ook de voorbereiding van Leiceister niet om over naar huis te schrijven.

Het is feest als BOB ...

Westerlo gooide het roer meer dan om in Kortrijk en ging in een nieuw systeem en met een resem nieuwe spelers op zoek naar een eerste (uit)overwinning van het seizoen.

Het draaide helemaal verkeerd uit. We kunnen de wanhoop bij Peeters stilaan begrijpen, want wat zijn troepen op het veld lieten zien was gewoon niet goed.

Afwezigheden troef

En er waren nog wel een aantal teams niet op de afspraak dit weekend. Racing Genk zagen we op Sclessin nauwelijks, Oostende liet zich met de lange bal afslachten, Lokeren en Moeskroen toonden niet het beste wat ze kunnen, ...

Het lijkt er stilaan op alsof alle teams stilaan mikken op play-offs. Zelfs die teams die daardoor mogelijk in play-off 2 gaan belanden. Het niveau moet omhoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties