VIDEO: Anderlechtse 'A-ploeg' scoort er vijf tegen Essevee: de goals van Petit, Faes, Sowah en Vancamp

VIDEO: Anderlechtse 'A-ploeg' scoort er vijf tegen Essevee: de goals van Petit, Faes, Sowah en Vancamp
Foto: © photonews

De beloften van Anderlecht namen gisterenavond de maat van Zulte Waregem. Alhoewel, beloften... Er stonden maar liefst acht spelers van de A-kern op het veld.

Al in de eerste helft stond de eindscore op het bord: 5-1. Anderlecht wervelde en de twee spitsen, Vancamp en Petit, hadden al gauw hun doelpunt beet. Faes deed er nog eentje bij met de kop en Sowah vlamde een aflegger tegen de netten. In de slotfase van de eerste helft zorgde Vancamp met de mooiste van de avond voor de eindstand.

Met Deschacht en Obradovic stonden er twee jongens op het veld die nog competitieritme moesten opdoen. Sowah, Vancamp en Faes zullen de meeste van hun matchen bij de beloften spelen. Alvarez mocht een halfuur invallen en heeft nog redelijk veel werk om helemaal fit te geraken. Doumbia schippert dan weer tussen eerste ploeg en beloften. Voor Frank Boeckx is het zaak van klaar te zijn als er op hem gerekend wordt.

Nieuwe spits

Er was nog één opvallende verschijning: de 20-jarige Kule Mbombo Richard. De Congolese spits is twee weken op proef. Een beoordeling was moeilijk op de twintig minuten die hij speelde, maar het is wel een grote en sterke spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties