De blessures doorheen de carrière van Bjorn Engels: een overzicht

Koen Frans
Koen Frans
| 7 reacties
De blessures doorheen de carrière van Bjorn Engels: een overzicht
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het verdict na Leicester was hard: verschillende pezen in de schouder afgescheurd, opereren en drie maanden buiten strijd. Bjorn Engels heeft in zijn jonge carrière al meermaals langs de kant moeten staan. Wij maakten een overzicht.

In het begin van het seizoen 2013/2014 was de toen 19-jarige Bjorn Engels voor het eerst een vaste waarde in het hart van de Club-defensie. Aan de zijde van zijn maatje Brandon Mechele imponeerde hij, maar in zijn tweede seizoen liep het mis.

Engels bleeft op training in de grond steken. Aanvankelijk had hij alleen maar een scheurtje in de enkelband van de meniscus opgelopen. Uiteindelijk sukkelde Engels bijna anderhalf jaar met een botoedeem (vocht in de botten) in de knie. Op 20/12/2015 maakte hij zijn rentree na 14 maanden afwezigheid in de verloren topper tegen Anderlecht (1-4).

Het verdict na de titelmatch tegen Anderlecht: scheur in de lies, vier weken out en geen EK voor Engels.

Streep door het EK

In de play-offs leek het weer mis te gaan. Engels blesseerde zich aan de dij en moest twee wedstrijden laten schieten. Maar Engels haalde nadien snel weer zijn beste niveau en werd daarvoor beloond. Door de blessure van Vincent Kompany nam bondscoach Marc Wilmots de 21-jarige Engels op in de voorselectie voor het EK.

Maar opnieuw sloeg het noodlot toe. Eén maand voor de start van het EK, meteen na de titelmatch tegen Anderlecht, werd duidelijk dat Engels een scheurtje in de lies had opgelopen. Weg EK en het begin van een nieuwe revalidatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties